Video

Trending:


Taş Hastalığı Tedavi Edilmezse Böbrek Çürüyebilir

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Yüzgeç, üriner sistem taş hastalığı hakkında bilgi verdi ve tedavi edilmezse böbrek çürüyebileceğini belirtti.


Mevsim geçişlerinde gün ışığına dikkat: Depresyona sebep olabilir

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, yaz mevsiminden kış mevsimine geçişlerde insanlarda psikolojik belirtiler görülebileceğini söyleyerek, “Gün ışığının azalması hormonlarda düşüşe sebep olarak depresyona sebep olabilir” dedi.


Mahkemeden '800 bin TL'lik ilacı SGK ödesin' kararı

U.T.D'ye, doğumundan hemen sonra solunum sistemi ve sindirim kanalında hasara yol açan, genetik bir hastalık olan 'Kistik fibrozis' tanısı konuldu. Hastalığın tedavisi için yıllık 2 kutu ilaç reçete edildi. Aile, yurt dışından getirilen ve kutusu yaklaşık 800 bin lira olan ilacın SGK tarafından karşılanması için başvurdu. Ancak SGK, söz konusu ilaç geri ödeme listesinde bulunmadığı gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Aile de avukatları aracılığıyla...


Cep telefonu aklandı

Beyin kanseri riskinin 1990’ların ortalarından bu yana cep telefonlarının artan popülaritesine paralel olarak artmadığı tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yaptırılan araştırmaya göre, cep telefonu kullanımı beyin kanserini tetiklemiyor.


Ferahlatan ve zayıflatan meyve suyu karışımı! Günde 1 bardağı kilolarca yağ ve toksin atıyor

Ödem ve gaz problemi birçok kişinin muzdarip olduğu rahatsızlıklardır. Bundan kurtulmak için de pek çok kür uygulanır. Tatsız olan bu karışımların yanında leziz mi leziz meyve suyu tarifi var.


Mucize etkilerine aldanmayın! 75'ten fazla bileşen var, işte aloe vera zehri

Sosyal medyada viral ola pek çok cilt bakımı videosunda aloe vera bitkisine rastlıyoruz. Birçok kişi bitkinin yapraklarını yüzüne sürüyor, krem kutularına doldurup buzlara ekliyor ve tüketiyor. Güzellik ve sağlığın çaresi olarak bilinen aloe vera, bilim insanlarının temkinli yaklaştığı bitkilerden biridir. İşte nedeni.


Kalp riski kan testinde

Basit bir kan testiyle gelecekte kalp hastası olup olmayacağınızı öğrenebilirsiniz. Kandaki enfeksiyon seviyesini belirleyen CRP değeri sayesinde 30 yıl önceden kalp hastalığı riskini tahmin etmek mümkün.


Çocuklarda okul fobisini aşmak için uzmanından öneriler

Çocukların eğitim hayatında, gelişimlerinin temel taşlarından biri okul yaşantılarıdır. Ancak bazı çocuklar, okula başlamak istemeyebilir veya okul yaşamında çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler. Dr. Muhammed Albayati, okul fobisi ve okul adaptasyonu ile ilgili derinlemesine bilgiler sunarak, bu sürecin daha sağlıklı ve başarılı geçmesini destekleyecek tavsiyelerde bulundu.


Okula başlayan öğrencilerin bağışıklığı için propolis önerisi

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, mevsim geçişinin okulların açılma tarihine denk geldiğine dikkat çekerek, “Böyle dönemlerde, çocukların bağışıklığını desteklemek ve onların okula adaptasyon sürecinde enerjik kalmaları için doğal desteklerden yararlanmak önemli bir rol oynar. Hem hastalıklardan korunmak hem de oluşabilecek bir üst solunum yolu enfeksiyonu semptomlarını azaltmaya yardımcı olmak için saf Anadolu propolisini...


Ayşegül DOMANİÇ YELÇE Girişimsel Radyoloji

Merhabalar sevgili okurlar.


Gönüllü gençler kansere dikkat çekmek için yürüdü

Muş'ta düzenlenen 11. Uluslararası Onkoloji Günleri kapsamında 350 gönüllü, kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.


Beyin yaşlanmasının 5 sebebi

Yeni bir araştırma, yaşlanma sürecinde beyin atrofisinin nasıl gerçekleştiğine dair beş farklı modeli ortaya koyuyor. Peki bu modeller nelerdir?


Kalp krizi geçiren genç antrenörün ani ölümü sevenlerini yasa boğdu

İnsanları spora teşvik etmek için didinen genç antrenör kalp krizinden öldü


İyileşen femurlar ve felç olan çocuklar

Bugün, 25 yıldır çocuk felci vakasının görülmediği bir ülkede, savaş ve insanlık krizi nedeni ile çocukluk çağı aşılamaları aksıyor ve bir başka insanlık ve uygarlık krizi çıkıyor. Aşı ile önlenebilen, son derece bulaşıcı, bebekleri sakat bırakan ve öldüren, yok olmak üzere olan bir hastalık hortluyor


Migren nedir? Migreni tetikleyen durumlar nelerdir? Uzmanından migren ataklarını azaltmanın yöntemleri

Başağrısı ve Ağrı Çalışmaları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Karlı, parlak ışık, gürültü, stres, sıkıntı, kimi gıdalar, uykusuzluk, üzüntü veya bazı kadın hastalarda adet döneminin migrenin genel atak tetikleyicileri olduğunu belirterek, bunlarla ilgili alınacak tedbirlerin atakları yarı yarıya azaltabileceğini söyledi.


Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakseven: “Obezite bir hastalık mıdır diye düşünürsek evet, bir hastalıktır hatta hastalıkların anasıdır”

Memorial Diyarbakır Hastanesi Cerrahi Onkoloji ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musluh Hakseven, “Obezite bir hastalık mıdır diye düşünürsek evet, bir hastalıktır hatta hastalıkların anasıdır” dedi.


Bu merkezde her hizmet var

Niğde Sağlıklı Hayat Merkezi toplum sağlığını en üst düzeye çıkarmak için beslenmeden sigara bırakmaya kadar her yaş grubundan bireyin sağlık ihtiyaçlarına yönelik etkili çözümler sunuyor.


Hastalığının beyin zarında metastaz yaptığını duyurmuştu... Şimal'i üzen yorum: Ne güzel havuzlu evde yaşıyorsun...

2 yıldır mücadele ettiği hastalığın metastaz yaptığını duyuran Şimal, sosyal medyada yaşadığı evle ilgili yapılan yorumlara yanıt verdi.


Ömür GEDİK Kedilerde ağız sağlığının önemi

Cingöz’ü hatırlayanlar vardır mutlaka.


Uzmanından 5 dakikalık egzersiz tavsiyesi

Diyarbakır'da kadın ve erkeklere sağlıklı yaşam için seminer verildi. Yoga eğitmeni, günlük 5 dakikalık uygulamalar ile negatif enerjiden kurtulabileceğini söyledi.


Prof. Dr. Coşkun: “Elektronik sigaraların daha zararlı yan etkileri ortaya çıktı”

Edirne'de Prof. Dr. İrfan Coşkun, “Elektronik sigara ilk çıktığı zaman gerçek sigaradan daha zararlı olduğu bilimsel olarak ispatlandı” dedi.


İstanbul'da son 5 yılda yaklaşık 900 bin kişiye kanser taraması yapıldı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde son 5 yılda yaklaşık 900 bin kişiye ücretsiz kanser taraması hizmeti verildi.


Gençliğin sırrını 30 dakikada uyumaya borçlu! 'Daha enerjik ve zinde hissediyorum'

40 yaşındaki Japon vücut geliştirmeci Daisuke Hori, sıradışı yaşam tarzıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Hori, son 12 yıldır her gece yalnızca 30 ila 45 dakika uyuyarak, hem vücudunu hem de zihnini mükemmel durumda tutmayı başardığını öne sürüyor. İşte, bu sıra dışı uyku düzeniyle yaşam beklentisini iki katına çıkardığını iddia eden Hori’nin, uyku ve yorgunluk hakkındaki şaşırtıcı söylemleri.


Bilim insanları fare derisini şeffaf hale getirerek iç organları gösteren madde keşfetti

Bilim insanları, yaygın olarak kullanılan bir gıda boyasının, fare derisini geçici şeffaflaştırıp iç organların görülebilmesini sağladığını keşfetti.


Keçi gibi inatçı öksürüğe birebir! Antibiyotik etkili 5 formül

Öksürük tuttu mu bırakmıyor. Günün her saatinde gelebilen öksürük krizleri vücuda halsizlik veriyor. Peki öksürüğe iyi gelen doğal formüller neler?


Kardiyoloji uzmanı: “Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik”

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Arslan, "Covid-19 aşılarından sonra kalp krizi oranlarında artış hissettik. Ancak bu aslında beklenen bir şey. Direkt aşıları da suçlamamak gerekiyor. Çünkü aşılar hastalığı bir şekilde taklit ettikleri için insana daha hafif dokunsun diye bir miktarda olsa bu riski arttırabilirler" dedi.


Kalbi bir zamanlar delik olan kız kalpleri ameliyat edecek

Van'da 3 yaşındayken kalp ameliyatı geçirerek hayata tutunan Sümeyya Güvengil, doktor olup kalpleri iyileştirecek.


Tropikal hastalıklar geliyor

Araştırmalara göre virüsler ve salgınlar, iklim krizinin etkisiyle artışa geçti. Hürriyet’e konuşan uzmanlar, küresel ısınmayla birlikte Türkiye’de de tropikal bölgelerdeki hastalıkların görülmeye başlanabileceğine dikkat çekti.


Seyahat sırasında yaşanan şişkinliğin sebebi mikrobiyom farklılığı olabilir

Medicana Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sena Nur Doğan, seyahat sırasında yaşanan şişkinlik, hazımsızlık ve sindirim sistemi değişikliğinin en büyük sebebinin mikrobiyom farklılığı olduğunu söyledi.


Sağlıklı beslenme çantasında neler olmalı?

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala eğitimciler kadar aileler de hazırlıkları hızlandırdı.


‘Kadınsal sorun’ deyip geçmeyin! Adet düzensizliğiyle kendini belli ediyor

Baş ve şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, yeme bozuklukları, ağlama atakları. Halk arasındaki adıyla ‘adet dönemi’ fiziksel rahatsızlığın yanı sıra ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Adet düzensizliğinde bazı sinyallere çok dikkat edilmesi gerektiğini ve mutlaka doktora danışılması gerektiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ezgi Darıcı Kurt o sinyalleri anlattı.


Koltuk altına sürünce etkisi bir ömür sürebilir! Yatmadan önce aşırı terlemeye son veriyor

Sıcak havalarda koltuk altı bölgesi sık terler ve koku yapar. Sağlık açısından da bu koku risklidir. Şikayeti olanlar için aşırı terlemeye son verecek bir formül var.


Çocukluk çağı obezitesine dikkat! Önlemenin 8 yolu

Uzm. Diyetisyen Tuğba Demirkıran, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada çocukluk çağı obezitesine dikkat çekti.


"M çiçeği virüsü" nedeniyle doğayla ilişkinin yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor

Uzmanlar, "M çiçeği virüsü" vakalarının artmasının ardından ileride meydana gelebilecek salgınların önlenmesi için insanlığın doğayla ilişkisini yeniden gözden geçirmesi gerekliliğinin altını çizdi.


Erken menopoz gerçekten korkunç bir şey mi?

Her kadının er ya da geç yaşayacağı menopoz süreci internetin ve medyanın söylediği kadar zor ve korkunç mu? Erken menopoz deneyimiyle ilgili bir kitap da yazmakta olan Pınar Mavi, yaşadıklarını BBC Türkçe için kaleme aldı.


Toroslar'da yetişen şifalı kızılcık kirazının hasadı başladı

Adana'nın Feke ilçesinde yüksek antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir besin olan kızılcık kirazında hasat başladı. Sağlık açısından vitamin deposu olarak bilinen, kanser başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olduğu düşünülen kızılcık kirazında hasat başladı.


Prof. Dr. Tevfik Özlü: "Hava kirliliği akciğer ve kalp hastalıkları, kanser, felç ve diğer pek çok hastalık riskini artırır"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, temiz hava soluma özgürlüğünü korumak için kömür, petrol gibi fosil yakıtlardan temiz yenilenebilir enerjiye doğru adil ve eşitlikçi bir geçiş yapmak gerektiğini söyledi.


Bayburt’ta Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri: vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı

Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü personellerince erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. Vatandaşlar; kanser taramaları, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite obezite ile mücadele, diyabet, kalp hastalıkları, yaşlı sağlığı ve hipertansiyon konularında bilgilendirildi. Rabia Kadıoğlu Parkı'nda açılan stantta, ücretsiz olarak 69 vatandaşın şeker ve tansiyon ölçümü yapıldı.


Hamileyken kanser oldu, bebeğinin hayatı kurtulsun diye tedaviyi reddetti! Mucize oğlu artık kucağında

Bebek bekleyen bir annenin en büyük hayali de en büyük korkusu da çocuğunu sağlıklı şekilde dünyaya getirip doğurmaktır desek yanılmış olmayız… Ekranların ünlü yüzü de hamile olduğunu öğrendiğinde benzer duygulara sahipti.


Ailelere "çocukların yabancı cisim yutma alışkanlığına karşı dikkat" çağrısı

Zihinsel engelli çocuklar başta olmak üzere birçok kişinin yanlışlıkla yuttuğu kaşıktan çiviye, plastikten saç kılına çeşitli cisimlerin hayati risk oluşturabileceği bildirildi.


Maymun Çiçeği virüsünden nasıl korunmalı?

Ülkemizde görülmemesine karşın Maymun Çiçeği hastalığı dünya için risk oluşturuyor. Hijyen konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar virüsün özellikle çocuklarda etkili olduğunu belirtiyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/maymun-cicegi-virusunden-nasil-korunmali-375286


Ebeveynler dikkat; çocuğu okula yeni başlayacak anne-babalar nerelere dikkat etmeli?

Okula başlama süreci hem çocuklar hem de veliler için zor olabilir. Peki bu süreci kolaylaştırmak için neler yapabilirsiniz?


Anne baba desteği çocuğun okul motivasyonunu artırıyor

Her çocuğun öğrenme sürecinin farklı olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Özge Bilir, “Okulun ilk günleri çocuğunuz sizi yanında isteyebilir. Ebeveynlerin tutarlı ve paralel bir tutumda kalabilmeleri gerekmektedir. Kararlı ve net bir duruş sergilemelisiniz. Açıklama yaparak kafasındaki soru işaretlerini gidermesini sağlamalısınız” dedi.


Kasık fıtıklarında laparoskopik cerrahi ile hızlı iyileşme

Yaşam kalitesini etkileyen yaygın bir sağlık sorunu olan kasık fıtıklarında laparoskopik cerrahi tedavisi hızlı bir iyileşme süreci sunuyor. Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Gök, kasık fıtıklarının tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.


Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, sabahın erken saatinde kalkıp okula giden, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri tek tek anlattı. Kahvaltının çocuklarda zihinsel gelişim için çok önemli olduğunu belirten Dyt. İrkin, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı sandviç, aperatif olarak ise mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz koyun” dedi.


Fulya Soybaş Hollywood bu ilaçla kilo veriyor: Zayıflatan iğne ne kadar masum

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya genelinde 1 milyardan fazla kişi obezite ile mücadele ediyor.


Okul fobisinin sebebi "Ayrılık Anksiyetesi" olabilir

Biruni Üniversitesi Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Aybige Üstüner, çocuklarda görülen okul fobisiyle ilgili, "Okul fobisinin ayrılık anksiyetesi, sosyal kaygılar, travmatik deneyimler ve aile içi dinamikler gibi pek çok farklı sebebi olabilir. Okul fobisi, uzun süre devam ederse çocuğun eğitim hayatını ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, erken teşhis ve müdahale önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.


Yarasaların azalmasıyla bebek ölümlerinin ilişkili olduğu ortaya çıktı

Böcek yiyen yarasa popülasyonun azalması, çiftçileri ekinlerini korumak için böcek ilacı kullanmaya teşvik ediyor. Yeni bir araştırmaya göre bu da bebek ölümlerinde artışa yol açıyor. View on euronews


Dondurulmuş gıdalar hakkında bilmeniz gereken 5 şey

İngiltere'deki Gıda Standartları Kurumu (FSA) dondurulmuş gıdaların sağlıklı tüketimi ile ilgili soruları yanıtladı.


Yengeç: Günlük Burç Yorumları - 8 Eylül

Yengeç: 8 Eylül günün genel burç yorumları şöyledir