YEDIKçE KILO VERDIRIYOR! DIYETSIZ, SPORSUZ ZAYıFLAMA YöNTEMI

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes kışın aldığı fazla kiloları kısa bir sürede vermenin yollarını arıyor. Hızlı zayıflamak için piyasada pek çok şok diyet bulunur. Ancak bu şok diyetler sağlığı ciddi anlamda tehdit ediyor. Kolay bir şekilde kilo vermek ve yazın fit bir vücuda sahip olmak istiyorsanız mutlaka beslenme listenizi gözden geçirin. Bazı yeşil sebzeler içerisindeki bol lif sayesinde sindirimi düzenliyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bu yeşil sebzeleri tüketerek diyet ve spor yapmadan kilo verebilirsiniz.

Kilo vermek ve istediğiniz fit vücuda sahip olmak sandığınız kadar zor değil. Dengeli bir beslenme programıyla ve bol yeşillik tüketerek istediğiniz inceliğe kavuşabilirsiniz. Diyet ve spor yapmanıza gerek kalmadan zayıflatan lif kaynağı yeşillikleri sizler için derledik.

TERE, YAĞLARI CAYIR CAYIR YAKIYOR

Tere de zayıflamaya oldukça fayda sağlayan yeşillikler arasındadır. Tere, yağ yakan hücrelerin sağlıklı ve düzenli bir şekilde çalışmasını destekler. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan tere, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak kilo verdirir. Bağırsak hareketlerinin yavaş olması kilo vermeyi zorlaştırır. İşte bu yüzden tere, bunun için en etkili çözümler arasında yer alır.

Tereyi pişirerek yemeyin. Çünkü tadı acımsı bir hal alarak yemenizi zorlaştırır. Çiğ olarak salatalarınızda limon suyu ile birlikte harika bir tat elde edebilirsiniz.

GÖBEK ERİTEN TERE ÇAYI

Malzemeler:

  • Yarım litre su
  • 15 dal tere otu

Hazırlanışı:

  • Tere kürünün hazırlanması çay hazırlamaya benzediği için tere çayının düzenli kullanımı olarak da tarif edilebilir.
  • Çayı hazırlamak için önce yarım litre su kaynatılır.
  • Ardından içine 15 dal tere atılır ve tencere kapağı kapalı olacak şekilde 3 dakika haşlanır.
  • Son olarak sıcak şekilde süzülür ve soğumaya bırakılır. Böylece tere çayı demlenmiş olur.
  • Terenin sağlığınıza en hızlı ve taze şekilde katkı sağlamasını isterseniz tere suyu da sizin için iyi bir yöntem olabilir.
  • Meyve sıkma makinesinde taze meyve ve sebze sularını hazırladığınız sırada bir miktar da tere eklemek, terenin tüm faydalarını alabilirsiniz.
  • Terenin acımsı tadıyla bir türlü yıldızı barışmayanlar için de ek meyveler lezzetli bir çözüm olacaktır.

ROKA DENGELİ VE SAĞLIKLI KİLO VERMENİN ANAHTARI

Rokanın diyete dahil edilmesi, diğer düşük kalorili, vitaminli veya besin açısından zengin bitkilerle aynıdır ve kilo verme girişimleri üzerinde kaçınılmaz olarak olumlu bir etkisi olacaktır.

Pek çok beslenme ihtiyacını karşılayarak, diyetinizde ciddi değişiklikler yapmadan sağlığınızı izlemenin ve sisteminizi dengede tutmanın kolay bir yoludur.

Roka 100 gramında 25 kalori içerir.

Bünyenin gereksinim duyduğu pek çok besini karşılayarak doyurucu bir etki sağlıyor. Aç kalmadan dolayı oluşabilecek vitamin ve mineral eksikliğine izin vermez. Kısacası mineral kaybı olmadan sağlıklı ve dengeli bir zayıflama sağlar.

Roka piştiğinde vitamin ve mineralini kaybeder. Bu yüzden rokayı pişirmek yerine çiğ olarak salatalarınızda yer verebilirsiniz. Roka salatanıza ceviz ve lor peyniri ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz. Rokayı yoğurt ile birleştirerek sos da hazırlayabilirsiniz.

ZAYIFLATAN ROKA

Rokadaki lif, sindirim düzenini artırmaya yardımcı olur, karnınızı mutlu eder ve diğer yağlı yiyeceklere direnmeniz için daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Aynı zamanda kolesterolü düşürmeye yardımcı olur , denge kan şekeri ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Haftada 2-3 kez bu yapraklı salatalar metabolizmayı dağıtmaya, vücudun gerekli bileşenlerini hızla özümsemeye ve yağ ve protein işleme ürünlerinin vücudunu temizlemeye yardımcı olacaktır.

Bu roka smoothie, turpgillerden bir sebzeyi diyetinize sokmanın kolay bir yoludur. Bu smoothie, meyveli bir tat için mango ve ananas içerir!

NANA HIZLI KİLO VERDİRİYOR

Nane, sağlıklı ve etkili bir şekilde kilo vermeye yardımcı olan yeşillikler arasındadır. Nane çok etkili bir uyarıcıdır.

Sindirim enzimlerini uyararak yağ yakma etkisini artırır.

Bu yüzden besinlerin etkili bir şekilde sindirilmesine de yardımcı olur. Nane taze olarak yendiğinde çok daha etki gösterir.

Yemeklerin yanında ya da kahvaltılarda taze nane yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde 1 bardak ayrana veya yoğurda naneyi ince ince doğrayıp atarsanız uzun süre boyunca tok kalırsınız. Kuru naneyi de yemeklerin içinde ya da cacığın içinde kullanarak da tüketebilirsiniz.

2023-06-08T07:38:07Z dg43tfdfdgfd