Yaşam

Trending:


4 gün sahte rapor alıp tatile gitti! Fizyoterapiste hapis şoku

Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., 2022 Temmuz'da merkezin sahibi Mehmet Evrim'i arayıp hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi, 4 gün iş göremezlik raporu gönderdi. Mehmet Evrim, raporun 4 gün olması, hastane veya eve ziyarete gelme teklifini Sait U.'nun kabul etmemesinden şüphelenip durumu araştırdı. İlginizi Çekebilir Çalışanı Sait U.'nun, raporun düzenlendiği Çumra Devlet Hastanesi'ne hiç...


Araştırma: Zayıflama ilaçlarından bulunan semaglutid, kalp krizi riskini yüzde 20 azaltabilir

‘Mucize kilo verme iğneleri’ olarak görülen zayıflama ilaçlarının etken maddesi semaglutid üzerine yapılan bir araştırma; kalp krizi, felç ve kardiyovasküler rahatsızlık nedeniyle ölüm riskini azaltabildiğini gösterdi.


Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Turunç: "2002 yılından itibaren Türkiye, çocuk felcinden arındırılmış ve sertifikasını kazanmış bir ülke"

Mardin'de, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Öykü Turunç, "Çiçek hastalığı, aşılar sayesinde tamamen yok edilmiş. Yine Türkiye’de 1998 yılından beri çocuk felcini görmüyoruz. 2002 yılından itibaren Türkiye, çocuk felcinden arındırılmış ve sertifikasını kazanmış bir ülke" dedi.


Düşük not alan öğrenci, öğretmene bıçakla saldırdı!

"Bana genetik olarak psikolojik sorunları olduğunu söyledi"


Her hastalıkta parmağı var! İlk belirtisi kaşıntı: Candida'yı bitiren güç bu vitaminde saklı

Vücutta yaşayan mantar türü candida, sağlıklı bakteri dengesinin bozulması sonucunda oluşan bir enfeksiyondur. Özellikle ağız, bağırsak ve vajinayı etkileyen bu mantar çeşidi hayatı etkileyecek derecede zorlaştırabilir. Dr. Eric Berg, candida mantarından korunmanın yollarını anlattı.


Felçli hasta 6 aylık fizik tedaviyle yeniden adım atmaya başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaşayan ve geçirdiği Guillain-Barre Sendromu (bir tür felç) sonucu sadece kafasını hareket ettirebilen Uğur Çay, Kayseri'deki tedavisinin ardından yeniden yürümenin mutluluğunu yaşıyor.


Varis : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kapakçıklarının arızası nedeniyle damarların genişlemesi ve bunun sonucunda yanlış kan akışına neden olduğu ve birikme durumu. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Belirtiler şunlardır: Koyu mor veya mavi belirgin damarlar Damarlar şişmiş veya bükülmüş görünüyor Damarl...


Öğrencilere sağlık ve sağlıklı beslenme eğitimi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde öğrencilere yönelik sağlık ekipleri tarafından verilen eğitimler devam ediyor.


Harvard'daki Türk doktordan yüzde 30 zayıflatan yöntem! Obezite tedavisinde büyük devrim

Harvard Tıp Fakültesi’nde obeziteyle mücadele çalışmaları yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, geliştirdikleri yüzde 30 kilo verdiren ve kalp krizi riskini de azaltan tedavi yöntemini anlattı.


Doç. Dr. Solmaz: “Talasemiye karşı gebelik öncesi bu testi yaptırın”

Yetişkin Hematoloji Hekimi Doç. Dr. Soner Solmaz, kesin tedavisi bulunmayan kan hastalığı talasemi belirtilerinin yorgunluk, halsizlik, soluk cilt, nefes darlığı” olduğunu erken tanı koyabilmek için gebelik öncesinde talasemi taşıyıcılığı taraması yapılmasını tavsiye etti.


El ve koltuk altında aşırı terleme problemi tedavi edilebilir mi?

El ve koltuk altı gibi kritik bölgelerdeki aşırı terleme, sosyal hayattan iş performansına kadar birçok alanda kişiler için zorlayıcı olabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, bu probleme karşı neler yapılabileceğini sizler için anlattı.


Obeziteye dikkat çekmek için yürüdüler

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı yaşama destek vermek ve obeziteye dikkat çekmek için ‘18 Mayıs Avrupa Obezite Günü’ etkinlikleri çerçevesinde doğa yürüyüşü düzenlendi.


'Sabah baş ağrıları, gece boğulma şikayetleriyle uyanıyorsanız' sebebi bu hastalık olabilir!

Uyku bozukluğu sonucu gelişen trafik kazalarında ölüm oranının yüzde 11.4, diğer sebeplerle olan kazalarda ise ölüm oranının yüzde 5.6 bulunduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Trafik kazası yapma riski tüm sürücüler açısından değerlendirildiğinde, gündüz aşırı uyku eğilimine yol açan uyku apneli olgularda riskin yaklaşık 3 kat daha fazla olduğu saptanmıştır” dedi.


Kan hastalıkları Adana’da masaya yatırıldı

İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Özdoğu, kan hastalarının kök hücre tedavileri ile uygulanan kürler ile hastalıktan kurtulma imkanının olduğunu söyledi.


Uzmanından hamilelere yüksek şeker uyarısı

Hamilelerin şeker hastalığı ile karşılaşma riskinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Faruk Buyru, “100 gebeden 10’nda yüksek şekerle karşı karşıya kalıyoruz. Hamilelikte yüksek şeker bebekte ani ölüm nedeni. Bu durum hem anne adayı, hem bebek açısından ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle yüksek şeker seviyeleri kontrol altına alınmazsa bebeğin kalbini etkiliyor ve ani bebek ölümü dahil bir...


ALKÜ’lü bilim insanı yoganın MS hastalığı üzerinde olumlu etkilerini kanıtladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özşimşek yaptıkları çalışmalarla Multipl Skleroz (MS) hastalığının tedavisinde yoga eğitiminin hastaların üzerinde olumlu etkiler oluşturduğunu ispatladı.


Beş adımda D vitamini

Öyle bir vitamin düşünün ki stresten duygu durumuna, uyku düzeninizden pek çok kronik hastalığa rol oynuyor. Hatta öyle ki literatürde vitamin olarak değil, bir hormon olarak tanımlanıyor. Bu kıymetli işlevlerine rağmen kendisi maalesef hem ülkemizde hem de küresel olarak en çok eksikliği görülen vitaminler arasında; D vitamini... Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2019 Raporu’na göre ülkemizde D vitamini eksikliği yaklaşık yüzde 90...


Obezitenin kanserle ilişkisi tespit edildi, en çok risk kadınlar ve Batı Karadeniz’de

İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğunun belirlenmesi üzerine açıklamalarda bulunan Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veli Berk, "Bu çalışma Avrupa Obezite Kongresi'nde sunularak büyük yankı uyandırdı. Bizler de biraz şaşırdık açıkçası. Normalde bilinen 13 tane obezite ile ilişkili kanser hastalığının yanı sıra bu araştırmada yaklaşık 32 tane...


Hemşirelik Kulübü’nden çocuklara etkinlik

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kulübü Öğrencileri tarafından 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla ERUHEM KANKA etkinliği düzenlendi.


Kilo verme ilacı 'kalp krizi riskini azaltabilir'

Yeni bir araştırmaya göre, obeziteyle mücadele için tasarlanan bir iğne, verilen kilodan bağımsız olarak kişilerde kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.


Yelda Başaran Sağlık için yeşile sarıl

Yeşil renk doğanın, canlılığın rengidir, ruh durumunu olumlu yönde etkiler, huzur ve güven verir. Peki beslenmemizde hangi yeşil renkli sebzeler psikolojik ve fizyolojik anlamda sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor. İşte bu haftaki yazımızı okuduktan sonra beslenmenizde yeşil sebzelere yer verdiğinizde daha sağlıklı ve zinde hissettiğinizi göreceksiniz.


Emekli ziraat mühendisi kadın bahçesinde 30 çeşit tıbbi aromatik bitki yetiştiriyor

Karabük'te hasta babası için alternatif tedavi yöntemlerini araştırırken ilgi duyduğu tıbbi aromatik bitkileri 10 yıldır bahçesinde yetiştiren emekli ziraat mühendisi Fatma Ayhan, üretim yapmak isteyenlere de tohum gönderip tecrübelerini paylaşıyor.


"Hareketsiz yaşam, baş dönmesini tetikliyor"

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


Tıkalı damarları açan 6 alışkanlık! Kalbiniz saat gibi sağlam çalışacak

Kalp ve damar rahatsızlıklarına çok fazla rastlanıyor. Özellikle kötü beslenme alışkanlığı damarları tıkıyor. Peki hangi 6 alışkanlık tıkalı damarları açıyor?


Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

T24 Dış Haberler Avustralyalı doktor Richard Scolyer, dünyada ilk kez uygulanan bir glioblastoma tedavisini gördükten bir yıl sonra kanserden tamamen kurtulduğunu açıkladı. Patoloğun deneysel tedavisi, melanom üzerine yaptığı öncü araştırmalara dayanıyor. Profesör Scolyer'in sahip olduğu glioblastoma alt tipine sahip olan hastaların çoğu, tümörün a...


Beyni genç tutan 1 numaralı vitamin! Harvardlı beslenme uzmanı hafıza için her gün yiyin diyor

İnsan yaşlandıkça beynin işlevleri de yavaşlıyor ve hafızası zamanla zayıflıyor. Harvardlı beslenme uzmanı bu yüzden yaşlanırken bazı vitaminlerin mutlaka vücuda girmesi gerektiğini belirtiyor. Harvardlı beslenme uzmanının beyni ‘genç ve sağlıklı' tutan 1 numaralı vitaminini ve ‘her gün' yediği yiyecekleri paylaştık. İşte beyni genç tutan 1 numaralı vitamin...


Egzersiz uykudan daha etkili

Yeni araştırmalar, iyi bir gece uykusunun beyni tam anlamıyla temizlediği, toksikleri azalttığı ve beyni onardığı yönündeki genel tezi çürütür nitelikte. İngiltere’de Imperial College London’dan bilim insanlarının yaptığı araştırma, farelerin beyinlerindeki toksik sıvının temizlenmesinin ve hareketinin aslında uyku ve anestezi sırasında belirgin şekilde azaldığını gösterdi. Çalışma, uyanık tutulan farelerle karşılaştırıldığında verilen toksik...


Tinnitus işitme problemi: Kahve gibi kafein içeren içecekler semptomları arttırabiliyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz semptom gösteren kişilerin muayene olmasını tavsiye etti


Dikkat! Baş dönmenizin neden bu olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Çekiç, baş dönmesine en sık kulakla ilgili sorunların neden olduğunu belirterek, “Kristal oynaması diye nitelendirdiğimiz pozisyonel vertigoda iç kulaktaki denge merkezinden kristal şeklinde mikroskopik düzeydeki parçacıklar, yine iç kulakta yer alan yarım daire kanallarına kaçak yapar. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, kafa travmaları, stres, hareketsiz yaşam tarzı ve rakım değişiklikleri bu hastalığı...


Yoğun bakım magandaları... Hastaların hayatını tehlikeye attılar

15 yıldır kronik böbrek sorunları yaşayan L.K. (62), rahatsızlanarak zatürre şüphesiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.


Araba koltuğu kanser ediyor! Özellikle yaz aylarında daha tehlikeli

Günlük hayatta, özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgede yaşıyorsanız çok fazla hava kirliliğine, dahası kanserojen birçok maddeye maruz kalıyor olabilirsiniz. Peki size her gün kullandığınız arabanızın sizi kanser ettiğini söylesek ne düşünürsünüz?


Z kuşağı neden botoks yaptırıyor?

Z kuşağı neden botoks yaptırıyor? Instagram ve Snapchatın ilk günlerinde fotoğraflar genelde yemyeşil ormanların içinde ya da gün batımında masum filtrelerden geçmiş selfielerden oluşuyordu. 10 yıl ileri gittiğimizde yetenekli artırılmış gerçeklik filtreleri burunları küçültüyor, ciltleri parlatıyor, ekrandaki sizi yeni bir yüzle şekillendirip örgü...


Kahveyle karıştırmayı hiç düşünmeyin! Bu ilaçlarla tüketince darmadağın ediyor

Yüksek kafein içeriğiyle bir uyarıcı niteliği taşıyan kahvenin bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalıdır. Kahve, vücudun ilaçların emilim şeklini değiştirebilir. İşte kahve ile birlikte kullanılmaması gereken ilaçlar.


Hasta yataklarında çiçek sürprizi duygulandırdı

Düzce(İHA) – Düze Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, hastanede tedavi olan, çocuklarına refakat eden annelere ve hemşirelere çiçek dağıttı.


Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri

ROP muayenesi, prematüre bebeklerde görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir. Peki, Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek?


Dünyaya 430 gram gelen prematüre bebeğe kalp ameliyatı

İzmir'de 430 gram doğan prematüre bebek, dünyaya geldikten bir gün sonra kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.


Elazığ’da çölyak hastalığı farkındalık etkinliği

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 9-15 Mayıs Çölyak Haftası kapsamında, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak üzere etkinlik düzenlendi.


Kulak çınlaması neyin habercisi? Bu alışkanlıklar kulak çınlamasını daha da kötüleştiriyor

Herhangi bir ses uyarısı olmaksızın kulaklarda ve kafa içinde algılanan ses olarak tanımlanan ‘Tinnitus’ yani kulak çınlaması; sıkça görülen bir işitme sistemi problemi. Çeşitli hastalıkların belirtisi olabilen kulak çınlaması; yaş ilerledikçe daha sık görülüyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ünal Bayiz, “Tinnitus semptomlarını etkileyen faktörler kişiden kişiye değişir. En çok da 40-70 yaşları arasında görülüyor. Genel olarak sigara içmek,...


Saçlarını kanser hastalarına bağışladı

Saçlarını kanser hastalarına bağışladı Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde 3. sınıf öğrencisi Beren Korkmaz, saçlarını kanser hastaları için bağışladı.Süleyman Demirel İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Beren Korkmaz, kanser hastalarının kullanması amacıyla bugüne kadar hiç kestirmediği saçlarını bağışladı. Saçlarını bağışlad...


Uykusuzluk ve stres migreni tetikliyor

Erkeklerden daha çok kadınlarda görülen migren baş ağrısı, hava değişim dönemlerinde (mevsim dönümleri) daha çok tetikleniyor. Migren baş ağrısı daha sık ev hanımlarında ortaya çıkıyor. Özellikle lodoslu havalarda migren sorunu yaşayan kişiler dışarıyla temastan uzak durmalı.


Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı

Türkiye’nin ölüm istatistiği raporu: İşte en çok kayba neden olan hastalıklar ve illere göre dağılımı


"Puff bar"lardaki tehlike: "EVALI sendromu riskini artırıyor"

Özellikle ergenler ve gençler arasında kullanımı giderek artan bu tehlikeye dikkat çeken Prof. Dr. Ergün, ‘’Tüm e-sigaralar gibi puff’lar da ciddi solunum yetmezliğine yol açıyor’’ diyerek uyardı.


Haberler: Doktorlar doğruladı! Tam 16 yıl yemek yemedi, su içmedi

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan 123 milyon nüfuslu Etiyopya'da son günlerin en ilginç gelişmelerinden biri kayda geçti. YouTube üzerinde bir gezi kanalı olan Drew Binsky'nin yaptığı bir röportaja konuk olan genç kadın 16 yıldır yemek yemediğini hatta su dahi içmediğini iddia etti. Ülkesinde ve yurtdışında sayısız doktor tarafından kontrol edilen ve tanı koyulamayan genç kadın dünya basınında kısa sürede gündem oldu. Eski ve derme çatma bir...


Doktor yüzü görmeyen yaşlıların 7 alışkanlığı! Düzenli uyku ve az stres...

Yaşlanma hayatın bir gerçeği. Sağlıklı bir yaşlılığın birtakım sırları var. Peki doktorsuz bir yaşlanma nasıl mümkün?


Adıyaman’da üreme sağlığını geliştirme etkinliği düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü iş birliğinde Vartana Geçici Yaşam Alanında “Kadın üreme sağlığını geliştirme” etkinliği düzenlendi. Uluslararası Ebelik Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde kadınlara iki gün boyunca geniş çaplı eğitim verildi.


İlişkilerde yaşadığınız sorunların sebebi ‘bağlanma stiliniz’ olabilir

İlişkilerde yaşanan sorunların sebebinin ‘bağlanma stili’ olabileceğine işaret eden Klinik Psikolog Sinem Özdener, “Bağlanma stillerinin temelleri küçük yaşlarda atılsa da bu durum sonradan değiştirilebilir. İşe güvensiz bağlanmanın nasıl geliştiğini ve ilişkilerimizi nasıl etkilediğini öğrenmekle başlayabiliriz” dedi.


Bu belirtileri göz ardı etmeyin: Tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir!

Orta kulak iltihabının çoğunlukla çocuklarda görülen bir sağlık sorunu olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erdal Uzuner, “Genellikle çocukları etkiler ancak yetişkinleri de etkileyebilir. Kulak içinde bulunan orta kulak bölgesindeki sıvı birikimi ve enfeksiyon sonucu ortaya çıkar. Eğer zamanında müdahale edilmez veya yanlış tedavi uygulanırsa, orta kulak iltihabı ciddi işitme kaybına neden olabilir” diye konuştu.


Tuvalette uzun süre oturanlar dikkat! Bu hastalık kapınızı çalabilir

Özellikle karın içindeki basıncı arttıran her türlü etkenin hemoroid hastalığının ortaya çıkmasını tetikleyebildiğini ifade eden uzmanlar, aşırı kabızlık veya ishal, tuvalette uzun süre oturmak, gebelik döneminde artan karın içi basıncı, hareketsiz bir yaşam tarzı veya uzun süreli oturma gibi aktivitelerin hemoroid hastalığının ortaya çıkmasını tetikleyebildiğini söylüyor.


Sorularla diyabete genel bakış

Genel olarak diyabette sorunları yaratan, diyabetin kendisi değil, glukozun yüksek olmasıdır. Zararlı olan glukoz yüksekliğidir


Felçli hastalarda görülen bası yaraları öldürebiliyor

Uzun süre sandalyede oturan omurilik felçli kişilerin ve yatağa bağımlı hastaların en korktuğu sağlık problemlerinden biri bası yaraları. Çünkü bu yaralar ölümle sonuçlanabiliyor. Peki önlemek için ne yapmalı? Tedavisi nasıl oluyor? Detaylar, CNN TÜRK Muhabiri Gökçe Tümer'in haberinde.