AVUç IçINI KURUTAN DOğAL çöZüM; BU IKI MALZEME SıCAKTA AVUçLARı TERLEYENLERIN ILACı OLUYOR!

Sıcak günlerde avuç içi terlemesi sık yaşanan bir durumdur. İnsan tokalaşmaktan imtina eder. Olumsuz bu durum karşısında krem ya da losyonlar vardır ancak istenen verim alınamayabilir: Bu yüzden harika doğal çözümler vardır.

Avuç içinde ıslak görüntü istenmeyen durumların başında gelir. Evde deneyebileceğini yöntemler vardır. Kişiden kişiye alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Yan etkisi olmayan ve avuç için kurutan doğal ilaçlar hazırlamak için gelin malzemelere birlikte bakalım.

Mısır nişastası ve kabartma tozu teri iyice emer ve ellerin kuru kalmasını sağlar. Antibakteriyel özelliğiyle de dezenfektan görevi de vardır. Karışımı evde denemek için malzemeleri eşit miktarda karıştırıp ellerinize sürün.

Hindistan cevizi yağı, yağlı durabilir ve sizi rahatsız edebilir. Ancak kuruduğunda avuç içindeki teri emecektir. Cildi de nemlendirdiği için yumuşak olmalarını sağlayacaktır.

Alkalin yapısı sayesinde karbonat teri emer ve cildin pH dengesini korur. Yemek kaşı kadar karbonat su ile macun kıvamına gelir. Karışımı avuç içinde ovuşturduktan sonra 10 dakika bekletin. Sonra farkı görün.

Doğal bir büzücü olarak limon terlemeyi ciddi oranda azaltabilir. Antibakteriyel yapısıyla ter kokusunu da giderir. Limon suyunu pamuk yardımıyla avuç içinize sürebilirsiniz.

Siyah çay tanen içerir. Bu ter bezlerini sıkılaştırır ve terlemeyi azaltır. Birkaç siyah çay poşeti sıcak suda bekletildikten sonra 10 dakika demlenir. Su ılıdıktan sonra ellerinizi bekletebilirsiniz.

Cildi yatıştıran özelliği yulaf ezmesi, tahriş olmuş cilt için etkili olabilir. Bir avuç yulaf ezmesini ılık suda bekletin ve bu suya ellerinizi koyarak 20 dakika kadar bekletin. El terlemesine karşı doğal çözümler kimyasal içeriklere oranla daha güvenlidir.

2024-07-27T12:01:12Z dg43tfdfdgfd