Sağlık & Fitness

Trending:


Sigarayı bırakmanızı sağlayacak 10 etkili yöntem

Sigarayı bırakmak sadece fiziksel sağlığınızı değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal sağlığınızı da olumlu yönde etkileyebilir. İşte, sigara içme isteğine direnmenin 10 yolu…


Suyu kelliğin ilacı! Kabuğu dahi şifalı, fırça gibi saçlar için...

Soğan içerisindeki güçlü maddeler sayesinde saçları çıkarıyor. Bol miktarda kükürt ve antioksidan içeren soğan suyu kellerin de çaresi oluyor. Peki soğan suyundan saç kürü nasıl yapılır?


Fast food yerken bir daha düşünün: 5 günde kalıcı hasar bırakıyor

Alman biliminsanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, fast food tarzı yüksek kalorili ve işlenmiş gıdaların sadece beş gün boyunca tüketilmesinin bile beyin ve karaciğerde kalıcı hasarlara yol açabileceğini ortaya koydu.


'Hamile tedavisi' ve 'kürtaj' adı altında dolandırıcılık; doktor tutuklandı

Silopi'de Kadın Doğum Uzmanı İ.B.'nin, çok sayıda kadından para alarak 'hamile tedavisi' ve 'kürtaj' adı altında sahte işlemler uyguladığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Şüphelinin hastalara verdiği fetüslerin mağdurlara ait olmadığı tespit edildi. Ayrıca İ.B.'nin kadınlara çeşitli ilaçlar verdiği ve bu ilaçların hamilelik testini etkilediği bilirkişi raporunda yer aldı.


Vitaminler neden harflerle isimlendiriliyor?

İnsan yaşamında hayati önemi bulunan vitaminler, tarihsel süreçte farklı gerekçelerle harflerle isimlendirildi.


Omurga sağlığına teknoloji tehdidi: Kas gücü zayıflıyor, kamburlaşma görülüyor

Ortopedist Baran Şen, teknoloji bağımlılığının çocukları hareketsizliğe mahkum ettiğini, bu yüzünden de çocuklarda daha fazla duruş bozukluğu, kambur duruş, sırt ağrısı, belde, boyunda düzleşme gibi omurga sorunları gördüklerini söyledi. Uzm. Dr. Şen, "Bu şikayetlerin kalıcı hale gelmemesi için çocukların saatte bir bulunduğu pozisyondan kalkmasını, 5-10 dakika yürüyüş ya da dik durma egzersizleri yapmalı. Bunun için anne babaların çocuklarını...


Diyabet hastası sayısı hızla artıyor

Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve önceden 30’lu yaşlarda görülen son dönemlerde ise daha genç yaşlara kadar inen diyabet hastalığına karşı vatandaşları uyarılarda bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, " beslenme alışkanlıkları, hareketsiz kalma kötü alışkanlıkların artması, stres faktörü ve düzensiz uyku gibi durumlar bu hastalığın oluşumuna hızlı etkiliyor" dedi.


Sağlıklı bir ilişkinin belirtileri: 5 önemli işaret

Herkesin ilişki dinamikleri farklıdır çünkü bireylerin ihtiyaçları değişiklik gösterir. Ancak, sağlıklı bir ilişkinin temelinde değişime uyum sağlama yeteneği yatar. İşte sağlıklı bir ilişkinin öne çıkan özellikleri...


Mevsim geçişleri hasta edebilir! Bağışıklığınızı koruyun

Mevsim geçişlerinde havalar bir ısınıp bir soğuyor. Ani ısı değişimleri, vücudun adaptasyon sürecini zorlaştırarak, hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, mevsim geçişlerinin soğuk algınlığı ve gribi doğrudan etkilemediğini, ancak ani ısı değişimlerinin bu hastalıkların oluşumunu kolaylaştırdığını belirtiyor. (Sabah)


Si-Ser İşitme Cihazları’ndan Dünya Kulak ve İşitme Günü’ne özel seminer

Si-Ser İşitme Cihazları tarafından, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında bir seminer düzenledi. Seminerde işitme kaybının erken teşhisi, işitme cihazlarının önemi ve sağlıklı işitme için dikkat edilmesi gerekenler ele alındı. Uzmanlar, işitme kaybının sinsice ilerleyerek Alzheimer'a yol açabileceğini vurgularken, bazı katılımcılara ücretsiz işitme testi yapıldı.


Beyniniz gelişiyor! Yapmanız gereken 8 şey var

Beyninizi günlük hayatta yapacağınız aktivitelerle geliştirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çok kolay ve bir o kadar da faydalı 8 adımda daha sağlıklı bir beyne sahip olun! Detaylar haberimizde.


Tedavi edilmeyen sinüzit beyin apsesine neden olabilir

Toplum arasında çok önemsenmeyen ancak erken teşhis edilip tedaviye geçilmeyen sinüzit, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Tedavi edilmeyen sinüzitin beyin apsesine neden olabileceğini belirten Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, sinüzit ve tedavisi hakkında bilgi verdi.


Bu bir ilk: Yapay kalple 100 gün hayatta kaldı

Avustralya’da bir hasta yapay kalp nakli ile 100 gün hayatta kalarak bir ilke imza attı. Manyetik kaldırma teknolojisiyle çalışan cihaz, sağlıklı bir insan kalbinin doğal kan akışını taklit ediyor.


Ramazan ayında reflü ve mide problemlerinden korunmanın yolları

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Keskin, "Ramazan’da sağlıklı beslenme alışkanlıklarına devam edilmesi sindirim sistemi sorunlarından korunmak için önemlidir. Uzun süreli açlıktan korunmak için, mutlaka sahur yapılmalı; ağır yağlı, baharatlı, acılı gıdalar yerine daha hafif olan çorba tercih edilmelidir. Ayrıca sahur ve iftarda süt ürünleri, sebze ve zeytinyağlı yemekler tüketilmelidir. Sahur ve iftarda alınan gıda miktarı...


Uzman Dr. Söğüt’ten, iftar ve sahurda beslenme uyarısı

Tunceli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Söğüt, iftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.


Böbrek hastalarına şifa olan hemşire, aynı hastalığa yenildi

Uzun yıllar böbrek hastalarına şifa olan ve kendisi de aynı hastalıkla mücadele eden 38 yaşındaki Sakaryalı diyaliz hemşiresi, geçirdiği böbrek nakli ameliyatının ardından hayatını kaybetti.


Kemik erimesi belirtileri nelerdir?

Osteoporoz halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi, vücuttaki kemiklerin sertliklerinin azalması sonucunda zayıf ve kırılabilir hale gelmeleri ile ortaya çıkmakta olup en sık karşılaşılan kemik hastalığıdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.


En zararlı yağ seçildi! Ömür törpüsü, yıllarca kandırılmışız

Yağlar yemekleri pişirmek için sıklıkla kullanılır. Yağlar sağlıklı veya sağlıksız olabilir. Yapılan yağ araştırmasının sonucunda neler var? Kanser riskini artıran yağ hangisi?


Beyin Anjiyosu ile Sağlığına Kavuştu

78 yaşındaki hasta, Kahramanmaraş'ta ilk kez yapılan beyin anjiyosuyla sağlık sorunlarından kurtuldu.


Beyin kanaması sonrası konuşma yetisini kaybetmişti

Beyin kanaması sonrası konuşma yetisini kaybetmişti Geçirdiği beyin kanaması sonrası konuşma ve hareket yeteneklerini yitiren 22 yaşındaki ABDli Ousmane Diallo, 9 ay boyunca tedavi gördüğü Amerikada istediği sonucu alamayınca ailesi ile birlikte İstanbula geldi. Medipol Mega Üniversite Hastanesinde robotik tedavi ve beyin uyarımı uygulanan Ousmane,...


’Geçmişteki pişmanlıklarınızdan kurtulmak için beyninizi eğitin’

Son araştırmalara göre 'anterior singulat korteks' adlı beyin bölgesinin, geçmişteki kararları gözden geçirerek 'keşke' hissini oluşturan merkezlerden biri olarak öne çıktığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, "Bu bölgenin aktivitesi arttığında kişi, geçmişte yaptığı hataları analiz eder ve gelecekte daha doğru kararlar almak için beynini eğitir. Sağlıklı kararlar alabilmek için düzenli uyku uyuyarak prefrontal korteksinizin sağlıklı...


25 yıllık mesleğine alerjisi olduğu ortaya çıktı

Ordu'da bir süre önce yaptırdığı test sonrası yeşil yapraklı bitkilere alerjisinin olduğunu öğrenen çiçekçi Mevlüt Kuvan, çok sevdiği ve 25 yıldır yaptığı mesleğini sağlığını bozduğu için bırakmayı düşünüyor.


Dilara Koçak'tan sağlık dolu bir ramazan için öneriler

“Ramazanda kilo vermek mümkün mü? Ramazanda neden kilo alınır?’’ gibi soruları her ramazan başlangıcında çok sık alıyorum; hepsi mümkün. Ancak, almanız gereken toplam kaloriyi doğru yönetmeniz koşuluyla! Bunun için size 4 önerim var.


Kış Çayları Zarar Verebilir!

Kış çaylarında etiket bilgilerine uymayan bitkiler ve böcek kalıntıları tespit edildi.


Obeziteyle mücadelede bilinçli beslenmenin önemi

Sinop'ta 4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü personeline yönelik "Obezite ve Beslenme" konulu eğitim düzenlendi.


Her yaşta sağlıklı bir beynin altın kuralı: Her hafta 3 gün 30 dakika bunu deneyin!

Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, “Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor. Eğitim düzeyi yüksek olan veya kendilerini sürekli geliştiren kişilerin de ileri yaşlarda beyin hastalıklarına yakalanma oranı daha düşük oluyor” diye konuştu.


Daha iyi bir uyku ve yorgunlukla baş etmek için beş öneri

Kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Yalnız değilsiniz. Hatta siz de uyku alışkanlıklarınızı değiştirmeyi düşünüyor olabilirsiniz.


Kilo vermenizi zorlaştıran 3 neden

Kilo vermenin sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor; ancak çoğu kişi bu süreçte zorluklar yaşıyor. ABD'li diyetisyen Courtney Kassis ise geçtiğimiz günlerde kilo verme yolunda karşılaşılan üç yaygın hatayı açıkladı.


Gözlerdeki sinsi tehlike! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Sinsi bir hastalık olan üveit, birçok romatizmal hastalığın da habercisi olabilir. Prof. Dr. Merih Oray, romatizmal hastalık teşhisi olan kişilerin gözlerinde kızarıklık olursa mutlaka göz muayenesinden geçmesini önererek, “Erken tanı ve uygun tedavi çok önemli. Geç muayene, kalıcı görme kayıplarına neden olabilir” dedi.


Obezitenin neden olduğu başlıca 8 hastalık

Fast food tüketiminin artması, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada büyük bir risk haline gelen obezite, birçok hastalığa da davetiye çıkarmaktadır. Obezite, sağlığı bozabilecek aşırı yağ birikimiyle tanımlanan kronik bir hastalıktır.


Fazla kiloların gizli nedeni bu sendrom olabilir

Üreme çağındaki kadınlarda en sık görülen hormonal bozuklukların başında gelen Polikistik Over Sendromu (PKOS), doğurganlığı olumsuz etkilemektedir. Polikistik over sendromu, yumurtlama bozukluğuna neden olarak; infertilite(kısırlık), adet düzensizliği, tüylenme artışı gibi şikayetlere yol açmasının yanı sıra tedavi edilmediği durumlarda hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok farklı hastalığa da zemin hazırlar.


Ramazan’da sindirim sağlığı için uzman uyarıları

Uzmanlar, Ramazan ayında sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayan bireylerin oruç tutarken dikkatli olması gerektiğini belirtiyor. İftar ve sahurda sağlıklı beslenme kurallarına uymanın önemine vurgu yapılıyor.


Rinoplasti sadece estetik kaygılar için mi gerekli?

Rinoplastinin yalnızca estetik kaygıları gidermeyi hedefleyen bir operasyon olmadığını dile getiren Op. Dr. Melih Arif Közen, rinoplastinin bazı durumlarda sağlık için de gerekli olabileceğini vurguladı.


İyi bir uyku rutini oluşturmak için uzmanından tavsiyeler

Kaliteli bir uyku, yaşam enerjisi, dikkat ve enerjik hissetme üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, iyi bir uyku düzeninin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, yeni yılda sağlıklı uyku rutininin nasıl oluşturulacağı hakkında bilgi verdi.


Üşümek değil terlemek hasta ediyor

Son günlerde sıkça karşılaşılan hastalıklardan biri olan bademcik iltihabı, halk arasında sıkça yaşanan ve pek çok kişiyi zorlayan bir sağlık sorunu. Özel Ümit Vişnelik Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Cüneyt Kemal Aksay, bademcik iltihabının belirtilerine dikkat çekerek, bu hastalığın genellikle yüksek ateş ve yutma güçlüğü ile kendini gösterdiğini belirtti. "Bademcik iltihabına yakalanan bir hasta, sıklıkla daha ağır bir durumdaymış gibi...


Yorgun görünümden kurtulun: Göz çevresindeki şişlikler nasıl geçer?

Göz çevresinde oluşan bu şişlikler, yorgunluk, stres, uykusuzluk, alerjiler veya hatta beslenme alışkanlıklarınız gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.


Prostat yaşamı tehdit ediyor

Vücudun diğer organlarında olduğu gibi prostat bezinde hücresel düzeyde anormal büyüme ve çoğalma iyi huylu (BPH) ve kötü huylu (prostat kanseri) olabiliyor. BPH’nin yaşamı tehdit edici olmadığı gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılım (metastaz) göstermediğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yitgin, prostat kanserinin metastaz yapabildiğinin ve yaşamı tehdit edebileceğinin altını çizdi.


Beslenme biçimi ve yaşam tarzı kanser hastalığını tetikliyor

Kanser hastalığına yakalanan veya yakalanma riski yüksek olan bireyler için uzmanlar doğru beslenme ve yaşam tarzına dikkat çekti.


Fizyoterapist Nur Özkalay: Fizik Tedavi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Fizyoterapist Nur Özkalay, fizik tedavi uygulamalarının yaşam kalitesini artırdığını vurgulayarak, bu alandaki tedavi yöntemleri ve hastalıklar hakkında bilgi verdi.


Sağlıklı yaşam tarzı kanseri önleyebilir

Özellikle son 25 yılda görülme sıklığı gittikçe artan kanser, vücuttaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıyla gelişen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Erken teşhis sayesinde tedavisindeki başarı oranı ise günümüzde yüzde 90’lara ulaşmış durumda.


Kahve tüketimi solunum yoluna iyi geliyor

Yeni bir çalışma, düzenli kahve tüketiminin kardiyovasküler ve solunum yolu hastalıkları gibi ölüm nedenlerinin riskini azaltarak ömrü ortalama 1,8 yıl uzatabileceğini ortaya koydu.


Ölüm içkisinde 81 can kaybı!

Ölüm içkisinde 81 can kaybı! Başkentteki sahte içki faciasında bilanço ağırlaştı ve can kaybı 81e çıktı. Olayla ilgili şu ana kadar 36 şüphelinin tutuklandığı ve 41 şüphelinin de adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yandan soruşturmada da her bir ölümün ayrı bir suç oluşturması nedeniyle iddianamelerin de ayrı ayrı yazılacağı kaydedild...


Profesör açıkladı: Artan ani genç ölümlerinin sebebi belli oldu

Kovid-19 salgını sonrası özellikle acil servislerde genç hastalarda ani ölümle sonuçlanan akciğer ve kalp/damar hastalıklarında ciddi artış olduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, açıklamalarda bulundu. Özkaya, "Tüm dünyada en çok sorulan soru, bu artan ani ölümlerin sebebi kovid-19 aşıları mı yoksa korona virüsünün etkileri mi? Bu soru İngiltere'de 46 milyon kişi üzerinde yapılan bir araştırma ile netleşti....


Uzmanı açıkladı: Kronik ağrılardan kurtulmanın 8 yolu

Kronik ağrılar, günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve bazen bir hastalık ya da yaralanma geçtikten sonra bile süren zorlayıcı bir durumdur. Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bu ağrılarla baş etmenin etkili yollarını ve yaşam kalitesini artırmanın yöntemlerini paylaştı.


Sıfır beden olmak isterken sağlığınızdan olmayın

Uzman Diyetisyen Duygu Özbay, sıfır beden olmak için yapılan şok diyetlerin sağlığı bozduğunu belirterek, "Psikolojik sorunların yanı sıra hamile kalamama, uyku problemi, mutsuzluk gibi sıkıntılara neden oluyor" dedi.


Tatlıyı iftardan en az 2 saat sonra tüketin

İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, "İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.


Deniz ürünleri tüketimi vücutta mikroplastik birikimine yol açabiliyor

Mikroplastiklerin insan sağlığına zararları hakkında bilgiler veren Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, deniz ürünleri tüketimi, içme suyu ve hava yoluyla mikroplastiklere maruz kalmanın mümkün olduğunu söyledi.


Yetersiz uyku demans riskini artırıyor

Yapılan çalışmalar, yetersiz uyku ile demans riski arasında doğrudan bir bağlantı bulunduğunu gösteriyor.


Dermatolog Dr. Neslihan Dolar 10 soruda kolajen

Zamanın etkilerini durdurmak mümkün olmasa da, yaşlanma sürecini yavaşlatmak elimizde. Cilt elastikiyetinden eklem sağlığına, saç ve tırnaklardan bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda kritik bir rol oynayan kolajen, vücudumuzun temel yapı taşlarından biridir. Ancak 25 yaşından itibaren üretimi azalmaya başlar ve dışarıdan destek almak kaçınılmaz hale gelir. Peki hangi kolajen türü daha etkili? Takviye alırken nelere dikkat edilmeli? Kolajen...


Pet şişelerden su içmek zararlı mı?

Pet şişelerin sağlığa etkisi araştırılıyor. Peki günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz pet şişelerden su içmek zararlı mı?