Haber

Trending:


Biyonik Yahya’nın mucize hayatı... Kalbi de yapay pankreası da

50 yaşındaki Yahya Tan’a, bundan 7 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp takıldı. 2021’de ise tip 2 diyabet olduğu ortaya çıkınca yapay pankreas kullanmaya başladı. 2 yapay organla yaşayan ’Biyonik Yahya’ halinden çok memnun, “Tıp teknolojileri hayatımı kolaylaştırdı” diyor.


Uzman isimden dikkat çeken uyarı! 'İşitmede kalıcı kayıplara yol açabilir'

Kulağında uzun süreli sıvı birikimi olan çocuklara tüp takılmadığında işitmede kalıcı kayıp olabileceğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Merve Tunca dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uzman isim, yaptığı açıklamada “Sık geçirilen orta kulak enfeksiyonlarında tüp uygulaması yapıldığında enfeksiyon sıklığında belirgin azalma görülmektedir. Yapılmadığı taktirde dil gelişiminde olumsuz etkilenme, ders başarısında gerileme, kulak zarında...


D vitamini eksikliği olanlara kötü haber! Bunama riski...

D vitamini eksikliği olanlara kötü haber! Bunama riski... The American Journal of Clinical Nutrionda yayınlanan araştırmada; 14 yıl boyunca takip edilen kişilerde, D vitamini eksikliğinden kaynaklı demans riskinin yükselerek yüzde 19-25lere çıktığı tespit edildi. Araştırma hem Alzheimer hem de damarların tıkanmasına bağlı oluşan demans için geçerli...


Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Doç. Dr. Alper Avcı, genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Avcı, "Ülkemizde, kadınlarda akciğer kanseri görülme durumu diğer kanserlere göre 4’üncü sıraya kadar yükseldi. Yani yüzde 10'ların bile altında olan görülme sıklığı yüzde 15-20'lere tırmandı" dedi.


İşlenmiş gıdadaki tehlike! Ne kadar tuz aldığımızı fark etmiyoruz

İşlenmiş gıdadaki tehlike! Ne kadar tuz aldığımızı fark etmiyoruz Vücudun düzgün çalışması için tuza ihtiyacı var. Ancak tuzun çok fazla veya çok az tüketilmesi, belli başlı tıbbi sorunlara yol açabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Genco Erdem, "Tuz, vücuttaki su dengesini korur, sinir iletimi ve kas fonksiyonları için gereklidir. Ancak fazl...


Türkiye’de artış hızı Avrupa’nın 3 katından fazla

Ülkemizde 12 milyon diyabetli var. Üstelik artış hızı dünya ortalamasının 2 katı, Avrupa ortalamasının da 3 katından fazla. İyi tedavi edilmediğinde ciddi organ hasarlarına da yol açan diyabet, yaşamı tehdit edebiliyor. Günümüzde teknoloji ve tıptaki hızlı gelişmeler sayesinde ise hastaların etkin tedavisini yapmak ve yaşam kalitelerini artırmak mümkün. Bugün açılışı gerçekleştirilen Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi’nde...


Bazı illerde fırtına ve sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Fırtına ve sağanak nedeniyle günlük yaşam olumsuz yönde etkilendi.


Mevsim geçişlerinde çocuklarda ishale dikkat

Çocuklarda ishalin en sık nedeninin virüsler olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “İshal, daha çok mevsim geçişi dönemlerinde gözlenir. Sulu kakaya; ateş, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlık da eşlik edebilir. Bakteri ve parazitlerin sebep olduğu ishaller mikrobun bulaştığı yiyecek-içecek veya temas etmiş ellerin ağıza götürülmesi ile bulaşır. İshal sık karşılaşılan ve nadiren ciddi seyreden bir...


Kök hücre, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebiliyor

Kök hücre uzmanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, kök hücrenin, otizmde tedavi yaklaşımını değiştirebileceğini söyledi.


Dr. Doğan: 20’li yaşlar cilt bakımı rutinine başlamak için ideal bir zaman

Uzmanlar, 20’li yaşların, cilt bakımı rutinine başlamak ve sağlıklı cilt alışkanlıkları edinmek için ideal bir zaman olduğunu belirtiyor. Gün içinde dışarıda olduğunuz her an araç içinde dahi olsanız, cildin güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığını söyleyen Medicana Ataşehir Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Doğan, “Dışarıya çıkmadan 15 dakika önce yüzünüze ve giysilerin kapatmayacağı alanlara güneş...


Doktorlar ayak ağrıları için önerdi: İç mekanlarda ayakkabı giymelisiniz

Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte, daha fazla insan tüm gün çıplak ayakla dolaşmak zorunda kalıyor. Bu durumun daha fazla ayak ağrısına neden olmasıyla birlikte uzmanlar, iç mekanlarda ayakkabı giyilmesini öneriyor.


Bir yıl boyunca doğum kontrol implantının yeri bulunamadı | Sonunda akciğerlerinde olduğu tespit edildi ama çıkarılırsa ölümcül olabilir…

Birleşik Krallık’ta yaşayan 29 yaşında iki çocuk annesi Rebecca Hardy, 3 yıl önce doğum kontrol implantı taktırdı. 3 yıl sonra kolundaki implantın çıkarılması için hastaneye gitti ama doktoru ve diğer birçok sağlık görevlisi implantın yerini bir türlü bulamadı. 1 yıl sonra cihaz kadının akciğerlerinde bulundu ancak çıkarılması durumunda atardamarın yırtılmasından korkuluyor.


Karın ağrısıyla doktora gitti, yumurtalığında tümör olduğu ortaya çıktı


Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz : “Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.


Şehnaz Askeroğlu İnce kırışıkları gidermenin yolları nelerdir?

Yaşlandıkça cildimiz doğal olarak daha az elastik ve daha kırılgan hale gelir. Doğal yağların üretiminin azalması cildin kurumasına ve daha kırışık görünmesine neden olabilir.


Deterjanlar besin alerjilerinin gelişimine zemin hazırlıyor

Evlerde sıklıkla kullandığımız çamaşır ve bulaşık deterjanlarındaki risklere dikkati çeken Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “Deterjanların içinde bulunan kimyasallar, deri bariyerimizde bulunan proteinlerin düzenlenmesini bozduğu ve alerjik proteinlerin üretimini tetiklediği kanıtlanmıştır. Bu durum atopik dermatit, alerjik rinit gibi hastalıkların yanı sıra besin alerjilerinin gelişimine de zemin hazırlamaktadır” dedi.


Spastisite ile mücadelede etkili yöntem botulinum toksin

DÜZCE(İHA) –Estetik ve güzellik alanında yaygın kullanımı ile bilinen Botulinum Toksin (Botoks), Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği’nde “Spastisite (Kasılma)” tedavisinde uygun dozlarda ve uygun teknikle uygulanarak hastaların günlük aktivitelerini daha rahat yapmasını sağlayarak yaşam kalitesini arttırıyor.


Mor bakteriler, bilim insanları için Dünya dışı yaşamın yeni rehberi olabilir

Bilim insanları, fotosentezle kendi besinlerini üretebilen mor bakterilerin, Dünya dışı yaşamın yeni rehberi olabileceğine inanıyor.


Bunun adı mucize! Hayata tutundu: Kalbini böyle taşıyor

50 yaşındaki Yahya Tan’a, bundan 7 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle yapay kalp takıldı. 2021’de ise tip 2 diyabet olduğu ortaya çıkınca yapay pankreas kullanmaya başladı. 2 yapay organla yaşayan ’Biyonik Yahya’ halinden çok memnun, “Tıp teknolojileri hayatımı kolaylaştırdı” diyor.


Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti

Kermes yemeği 32 öğrenciyi hastanelik etti Aydının Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulundan 32 öğrenci, mide bulantısı şikayetiyle Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Fotoğraf: AA Tedavi altına alınan öğrencilerin okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri değerlendiriliyor. Öğrencilerin hay...


Kolon kanserini işaret eden 5 semptom nedir?

Gençlerde kolon kanseri vakaları 2011 yılından bu yana yılda yüzde 2 oranında arttı. Alanında uzman bir doktor ise dikkat edilmesi gereken ortak belirti ve semptomları şu şekilde sıraladı:


Her vücut beninin farklı anlamı var! Neden oluşuyorlar ve mesajları ne?

İnsan vücudundaki en büyük organ deridir. Tıpkı diğer organlar gibi cilt de doğru okuyabilmeniz gerektiğine dair belirgin işaretler verebilir ve benler bunlar arasında en belirgin olanlardır. Benlerin özelliklerini bilmek onları tespit ettiğinizde ne yapmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olabilir.


Artvin'de tedavisi tamamlanan leylek doğaya bırakıldı

Artvin'de yaralı halde bulunan leylek, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı. Leyleğin vücudunda av tüfeğiyle ateşlenmiş saçmalar tespit edildi. İki hafta süren tedavi sürecinin ardından leylek sağlığına kavuştu ve doğal yaşam alanına geri salındı.


‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli!

Gün içinde yaşadığınız stres, öfke veya üzüntüyü uyuyarak mı atlatıyorsunuz? Uzmanlar ‘Uyuyunca geçer' demek yerine, hayatınızın kontrolünü elinize almanızı öneriyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ, “Beynimiz, ruhsal yaraları iyileştirmek ve olumsuz deneyimleri işlemek için olağanüstü kapasiteye sahip” diyerek asıl sorunların uyanık olduğumuzda da karşımızda durduğunu hatırlatarak duygusal rahatsızlık hissettiğimizde veya stres altındayken, uyku...


Mide ülserine karşı doğal probiyotik arı ekmeği tavsiyesi

Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, sağlık faydaları bilimsel çalışmalarla ortaya koyulan arı ekmeğinin, mide ülserinin önlenmesi ve tedavisinde potansiyel faydalar sunabilecek doğal bir arı ürünü olduğu belirtti.


Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir

Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, “Dizlerde şişme, bacak kaslarında atrofi, eklem hareket kısıtlılığı, bacaklarda eğrilik oluşması şikayetleri de zamanla oluşur. Diz kireçlenmesi çok ilerlediğinde hastaların hareket etmesini zorlaştırarak önce sadece ev içinde hareket edebilen, daha...


Dünyadaki en ölümcül hastalıktan korunmanın yolu egzersiz

Kalp hastalıklarının dünyada en çok ölüm olan hastalıkların başında geldiğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp rahatsızlığı ile nasıl mücadele edileceğinin bilinmesinin önemli olduğunu, düzenli egzersiz yaparak riskleri azaltmanın mümkün olduğunu söyledi.


Çikolatayı sabahları meyveyle tüketin! Tokluk hissi yaratıyor, kan şekerini dengeliyor

Kanadalı diyetisyen Miranda Galati, şekeri günün erken saatlerinde tüketen ve onu daha sağlıklı yiyeceklerle eşleştirirseniz yalnızca bir çikolata yiyip doyabileceğinizi iddia ediyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor?


Down sendromlu genç kızın terapisi: Kağıt yırtmak

Maltepe'de yaşayan down sendromlu genç kızın terapisi kağıt yırtmak oldu. Kağıt yırtarak stresini atan Zeynep'in el becerileri de bu sayede gelişiyor. Yaklaşık 4 yıldır kağıtları yırtan down sendromlu Zeynep'in bu sayede el becerilerinin geliştiği öğrenildi.


Gazze'deki mutfak tüpü krizi solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Servisi, kentteki mutfak tüpü krizi nedeniyle yemek hazırlamak için ateş yakılması sonucu hastanelerde yüzlerce solunum yolu hastalığı vakasının kaydedildiğini duyurdu.


Doğada vakit geçirmek cildi güzelleştiriyor

ABD'de araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı. Bağışıklık ve metabolizma için büyük önem taşıyan insan mikrobiyotasının yeşil alandan etkilendiği işaret edilen makalede, doğada vakit geçirmenin insanda özellikle bağırsak ve...


Prediyabet : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Kan şekerinin yüksek olduğu tip 2 diyabetin gelişiminden önceki zaman dilimi, ancak diyabetin başka bir belirtisi görülmez. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Genellikle yüksek kan şekeri dışında hiçbir belirti göstermez. → Yaygın tedavi seçenekleri → Nasıl teşhis ed...


Enfeksiyonun en ağır hali! Ateş yüksekliği, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrısı varsa aman dikkat!

Kana mikrop karışmasına tıp dilinde sepsis denildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sünbül, “Pek çok değişik tür mikrop çeşitli yollarla kana karışabilir ve hastalığa neden olur. Kanda enfeksiyon oluşması çok ciddi ve hayati bir sorundur. Erken tanı ve etkili antibiyotik tedavisi hayat kurtarıcıdır. Bu tedavinin mutlaka hastanede ve damar yolu ile yapılması gerekir. Tedavide gecikme olan veya bağışıklığı baskılanmış...


Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli?

Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir hangi hastalıklara iyi gelir? Tropikal bir meyve olan ejder meyvesi diğer bir adıyla pitaya son zamanların en çok konuşulanları arasında. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Anavatanı Vietnam olan, ağırlığı 300 gramdan bir kiloya kadar çıkabilen tropikal meyve, narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih ediliyor. Pitaya, Dragon fruit, Ejder Meyvesi, Kaktüs...


Heimlich manevrası hayat kurtardı... Ağrı kesici hap ölümüne neden olacaktı

Sultangazi'de, nefes borusuna ağrı kesici hap kaçan genç, market sahibinin Heimlich manevrası ile kurtarıldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.


Kalp piliyle yaşayan 91 yaşındaki hasta kanseri yendi! Doktoru ameliyat için ailesini bakın nasıl ikna etti…

Kalp piliyle yaşayan ve hastalıkları nedeniyle ailesinin ameliyata izin vermediği kolon kanseri İhsan Arslan (91) doktorun çabasıyla kanseri yendi. Erzurum Şehir Hastanesi Onkoloji Cerrahi Klinik Şefi Dr. Mehmet Hamdi Sakarya yaptığı açıklamada "Ameliyatta kalın bağırsağın 3'te 1'ini, ince bağırsağın bir kısmı ile yayılan kanser tulumlarını cerrahi müdahaleyle giderdik. Ameliyattan son derece güzel sonuç aldık. Hastayı ameliyattan sonra bir süre...


Osman MÜFTÜOĞLU Beslenmede yeni bir çağ başlıyor

Son zamanlarda sağlıkla, özellikle sağlıklı yaşlanma ile ilgilenenlerin çok sık duyduğu yeni bir sözcük var: EPİGENETİK!


Doktorunuzun Genellikle Önereceği Tedavi Planı : Ani Bebek Ölümü Sendromu (sids)

Özet Bir yaşından küçük bir çocuğun ani açıklanamayan ölümü. Nedenler Nedeni bilinmiyor ama beynin uykudan uyanamamasıyla ilişkili gibi görünüyor. Bilgiler 1 yaş ve altı için yaygındırErkeklerde daha sık görülürAile öyküsü olasılığı artırabilir Tedaviler Bazı önlemler SID'leri önleyebilir. Terapi psikoterapi: Ebeveynlerin travmanın üstesinden gelme...


Saç dökülmesini durduran mucize yöntem! Şampuana 20 damla katmanız yeterli, sonuca çok şaşıracaksınız

Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre saç dökülmesinde yaş ortalaması düşüyor. Çok sayıda vatandaşın yaşadığı bu sorun zamanla endişe verici bir hal alabilir. Kimyasal madde içeren kozmetik ürünlerin sık kullanımı, hormonal ya da besinsel faktörler, genetik yatkınlık, stres ve bazı ilaçlar saç dökülmesine neden olabiliyor. Fakat bu sorunun üstesinden gelmek için doğal yöntemlerde bulunuyor.


Siyah incir hakkında bilmeniz gereken her şey! İşte faydaları

Yeşil incirin kızarmış ve beklemiş haline siyah incir denir. Yüzyıllardır alternatif tıpta ilaç niyetine kullanılan bu besinin ayrıca yeşil incire göre daha farklı bir lezzeti vardır. Peki, siyah incirin bilinmeyen faydaları nelerdir. İşte siyah incir hakkında bilmeniz gereken her şey...


Bunları yapın abur cuburu unutun! Katı diyetlere gerek yok

Abur cubur yeme alışkanlığından kurtulmak, sağlıklı bir yaşam tarzı için önemlidir. İşte bu alışkanlıktan kurtulmanızı sağlayabilecek 9 etkili yöntem.


Süheyla Buyrukçu Evinize sakinliği davet eden renkler

Kullandığımız renklerin psikolojimizi olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilediğini artık çok iyi biliyoruz. Renklerin bu gücünü evlerinizde de kullanarak, stres seviyenizi düşürebilir ve doğru tonlarla yaşam alanlarınıza sakinliği davet edebilirsiniz.


Gen tedavisinin öncüsü Dr. Wilson'dan SMA hastaları için umut veren açıklama: 'Daha etkili ve daha ucuz...'

Pensilvanya Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesinde görev yapan ve ABD'nin alanındaki en büyük araştırma merkezlerinden Rose H. Weiss Gen Tedavisi Merkezinin Direktörü olan Prof. Dr. James Wilson, SMA hastalığına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Uzman isim, yaptığı açıklamada "SMA hastalığında kullanılacak yeni jenerasyon gen tedavisinin ilk aşamalarını oluşturduk" ifadelerini kullandı.


Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda

Bol su içmek, uyku düzenine özen göstermek ve düzenli spor yapmak, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra genel sağlığımızı da güçlendirir. Ancak sağlıklı bir cilt için sadece bu adımlar yeterli değil. Cilt sağlığını korumak için dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta da beslenmedir. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli atıştırmalıklardan ve aşırı kafein içeren içeceklerden kaçınmak, cildinize olumlu etkiler sağlar. Cildinizi...


Suni çimlerdeki kimyasallar sporcuların sağlığı için risk oluşturuyor

Çevre uzmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, suni çimler sıcak havalarda normal çimlerden 20 derece daha sıcak olduğu için atık lastiklerin bu alanda kullanılmaması gerektiğini söyledi.


Aydın'da 32 öğrenci zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı

Aydın'da kermeste yedikleri yemekten zehirlendikleri öne sürülen 32 öğrenci tedavi altına alındı.


Herkesin yaptığı hata! Limonlu suyun faydasını sıfırlıyormuş, 1 saate ihtiyaç var

Limon suyunun en önemli faydalarından biri, böbrek taşlarını engelleme etkisidir. Uzmanlar, limonlu suyun sağlığımız için çok faydalı olduğunu belirtiyor. Dr. Eric Berg ise birçok kişinin doğru bildiği yanlışlara değindi. Limonlu su faydalı ancak, doğru tüketildiğinde. İşte detaylar.


Cansız saçlara elveda! Haftada 1-2 kez uygulamak yeterli! Saçlarınız Rapunzel gibi olacak

Saç dökülmesi sorunu zamanla can sıkıcı bir hal alabiliyor. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç vardır. Genetik yatkınlığın yanı sıra, ilaçlar, deri hastalıkları, kıl gelişim bozuklukları, kimyasal içeren kozmetik ürünler, hormonal ve besinsel faktörler de saç dökülmesine neden olur. Saç dökülmesi sorununun önüne doğal yollarla geçmek de mümkün. Ev yapımı sarımsak kürü de o yöntemlerden...


Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı

Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi.


En az 20 yıl yaşlandırıyor! Cilt bariyerini parçalıyor

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle son zamanlarda çılgınlık haline dönüşen çok fazla sayıda kozmetik ve makyaj malzemesi kullanımının, 40 yaş civarı başlaması gereken cilt bariyeri sorunlarını, 18'li yaşlara kadar düşürdüğünü söyledi. Cilt bariyerinin çökmesi ise egzamadan aşırı akneye, tedavisi daha uzun sürecek ve daha çok masrafa yol açacak tablolara yol açıyor.