Video

Trending:


Diyaliz Hastalarına Karate Egzersiziyle Sağlık Katkısı

Malatya'da diyaliz hastalarına yönelik başlatılan karate egzersizleri projesi, hastaların fiziksel ve psikolojik sağlıklarını geliştirmeyi hedefliyor. 8 haftalık programda yapılacak ölçümlerle, hastaların iyileşme süreçleri bilimsel verilerle değerlendirilecek.


Kemikleriniz için şifa kaynağı: İşte sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak, sağlıklı kemikler için beslenme önerilerinde bulundu


Bu bir ilk: Yapay kalple 100 gün hayatta kaldı

Avustralya’da bir hasta yapay kalp nakli ile 100 gün hayatta kalarak bir ilke imza attı. Manyetik kaldırma teknolojisiyle çalışan cihaz, sağlıklı bir insan kalbinin doğal kan akışını taklit ediyor.


Bel ve sırt ağrılarınızın sebebi çanta mı? Doğru taşınmazsa kâbusa dönüşüyor

Sırt ve bel sağlığınız için çantalarınızı nasıl kullanmanız gerektiğini bilmek çok işinize yarayacak. Farklı çanta modelleri ve en sağlıklı kullanım şekilleri haberimizde!


Vitaminler hakkında doğru bilinen yanlışlar

Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında fayda yerine zarar veriyor. Fazla C vitamini hücreleri bozuyor, fazla B6 ise sinir hasarına yol açabiliyor.


Si-Ser İşitme Cihazları’ndan Dünya Kulak ve İşitme Günü’ne özel seminer

Si-Ser İşitme Cihazları tarafından, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında bir seminer düzenledi. Seminerde işitme kaybının erken teşhisi, işitme cihazlarının önemi ve sağlıklı işitme için dikkat edilmesi gerekenler ele alındı. Uzmanlar, işitme kaybının sinsice ilerleyerek Alzheimer'a yol açabileceğini vurgularken, bazı katılımcılara ücretsiz işitme testi yapıldı.


Metabolizma hızını artırmak için 8 beslenme alışkanlığı

Acı biberle metabolizmanızı ateşleyin


Longevity ve fiziksel aktivite ilişkisi

Fiziksel aktivitenin sağlık üzerindeki olumlu etkileri yüzyıllardır bilinmektedir. Ancak modern bilim, fiziksel aktivitenin yalnızca beden sağlığı için değil, aynı zamanda yaşam süresinin uzatılması, yani longevity üzerindeki doğrudan etkisini de net bir şekilde ortaya koymuştur. Fiziksel aktivite, hücresel düzeydeki biyolojik süreçleri düzenleyerek, yaşlanmayı yavaşlatmakta ve yaşa bağlı hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Şimdi, bu...


Bilimsel araştırma yapıldı: ’Kış çayları yarardan çok zarar verebilir’

Kış mevsiminde tüketimi artan kış çaylarıyla ilgili yürütülen bilimsel araştırmada, 15 aktar ve baharatçıdan alınan kış çayı karışımları incelenirken, bazı paketlerdeki etikette yer alan bilgilerin içerikteki bitkilerle eşleşmediği tespit edildi. Mersin Üniversitesi Biyoloji Bölümü doktora öğrencisi Muhyettin Şentürk, kış çayı karışımlarında olmaması gereken bitki ve böcek kalıntılarına rastladıklarını belirterek, "Çok karışımlı bitki çaylarını...


Ece Gürel'i öldüren hipotermi mi? Hipotermi tedavi edilir mi? Uzmanlardan uyarılar

Hipotermi nedir, belirtileri nelerdir? Hipotermi öldürür mü? Mimar Ece Gürel'in ölümü sonrası çok merak edilen soruların başında geliyor. 36 yaşındaki genç kadın yürüyüş için gittiği Belgrad Ormanı'nda kaybolduktan 4 gün sonra bulunmuş ve hipotermi şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Gürel, tedavisi devam ederken hayatını kaybetti. Peki, hipotermi nasıl tedavi edilir? Hipotermi organ iflasına yol açar mı? İşte herkesin araştırdığı o detaylar.


Kahve tüketimi solunum yoluna iyi geliyor

Yeni bir çalışma, düzenli kahve tüketiminin kardiyovasküler ve solunum yolu hastalıkları gibi ölüm nedenlerinin riskini azaltarak ömrü ortalama 1,8 yıl uzatabileceğini ortaya koydu.


Herkesin yaptığı hata! Limonlu suyun faydasını sıfırlıyormuş, 1 saate ihtiyaç var

Limon suyunun en önemli faydalarından biri, böbrek taşlarını engelleme etkisidir. Uzmanlar, limonlu suyun sağlığımız için çok faydalı olduğunu belirtiyor. Dr. Eric Berg ise birçok kişinin doğru bildiği yanlışlara değindi. Limonlu su faydalı ancak, doğru tüketildiğinde. İşte detaylar.


Enfeksiyon hastalıkları için harita...

Raporda antibiyotik direnci, hızlı ve doğru tanı yöntemlerinin eksikliği, gereksiz antibiyotik kullanımı ve bağışıklama oranlarının düşüklüğü ile HIV enfeksiyonunun geç tanısı ve tedaviye erişim konusundaki zorluklara işaret edildi. Konuya ilişkin tanıtım toplantısında konuşan KUISCID Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül, enfeksiyon hastalıklarında bilgi, teknoloji ve inovasyonu harmanlayarak bir yol haritası oluşturmayı hedeflediklerini...


Beslenme biçimi ve yaşam tarzı kanser hastalığını tetikliyor

Kanser hastalığına yakalanan veya yakalanma riski yüksek olan bireyler için uzmanlar doğru beslenme ve yaşam tarzına dikkat çekti.


Vitaminler neden harflerle isimlendiriliyor?

İnsan yaşamında hayati önemi bulunan vitaminler, tarihsel süreçte farklı gerekçelerle harflerle isimlendirildi.


Çağın hastalığı beraberinde psikolojik sorunları getiriyor

Çağın yeni hastalığı olan ve ‘internetten hastalık arama hastalığı’ olarak tanımlanan siberkondri, beraberinde psikolojik sorunları getiriyor. Hekimler yerine internetten cevap arayan vatandaşların kaygı yönetimi zorlaşıyor.


Böbrek hastalarına şifa olan hemşire, aynı hastalığa yenildi

Uzun yıllar böbrek hastalarına şifa olan ve kendisi de aynı hastalıkla mücadele eden 38 yaşındaki Sakaryalı diyaliz hemşiresi, geçirdiği böbrek nakli ameliyatının ardından hayatını kaybetti.


Bursa’da 560 bin öğrenci sağlıklı beslenme ve hareketli hayat için el ele veriyor

Türkiye’nin en kapsamlı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam projelerinden biri olan "Sağlıklı Beslenme Yolculuğum", Bursa Valiliği himayesinde, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde ve geniş bir paydaş katılımıyla hayata geçiriliyor. 17 ilçede uygulanacak olan proje, 17 formatör, bin 300 eğitimci ve 560 bin öğrenciyi kapsayarak geleceğin nesillerini bilinçli, sağlıklı ve aktif bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor.


Rinoplasti sadece estetik kaygılar için mi gerekli?

Rinoplastinin yalnızca estetik kaygıları gidermeyi hedefleyen bir operasyon olmadığını dile getiren Op. Dr. Melih Arif Közen, rinoplastinin bazı durumlarda sağlık için de gerekli olabileceğini vurguladı.


Üşümek değil terlemek hasta ediyor

Son günlerde sıkça karşılaşılan hastalıklardan biri olan bademcik iltihabı, halk arasında sıkça yaşanan ve pek çok kişiyi zorlayan bir sağlık sorunu. Özel Ümit Vişnelik Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Cüneyt Kemal Aksay, bademcik iltihabının belirtilerine dikkat çekerek, bu hastalığın genellikle yüksek ateş ve yutma güçlüğü ile kendini gösterdiğini belirtti. "Bademcik iltihabına yakalanan bir hasta, sıklıkla daha ağır bir durumdaymış gibi...


İyi bir uyku rutini oluşturmak için uzmanından tavsiyeler

Kaliteli bir uyku, yaşam enerjisi, dikkat ve enerjik hissetme üzerinde olumlu etkiler sağlıyor. Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güney Şenol, iyi bir uyku düzeninin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, yeni yılda sağlıklı uyku rutininin nasıl oluşturulacağı hakkında bilgi verdi.


Azosperm teşhisi konulan hasta, aldığı eksozom tedavisinde olumlu sonuç aldı

Diyarbakır’da azosperm teşhisi konulan hasta, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’in yanında aldığı eksozom tedavisiyle olumlu sonuç aldı.


Tatlıyı iftardan en az 2 saat sonra tüketin

İftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, "İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.


Sağlıklı saçlara giden yol mideden geçiyor

Diyetisyen Hande Selin Ok, sağlıklı saçlara sahip olmanın yollarından birinin de besin kaynaklı olduğunu söyledi. Sağlıklı, parlak, gür saçlara sahip olmak için protein, vitamin ve mineralden zengin gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çeken Ok, "Saç derisinin kurumaması, saçların dökülmemesi, kırılmaması, mat olmaması için elbette ki şampuanın, bakım ürünlerinin de doğru seçilmesi gerekiyor. Ama sadece bunlar yetmez, gür, hacimli, parlak görünüme sahip sağlıklı saçlar için saç yapısını koruyup güçlendirecek gıdaları sofranızdan eksik etmeyin" dedi.


Yiyeceklerin psikolojiye etkileri

En temel fizyolojik ihtiyaçlarımızın başında yeme-içme gelir. Bebeklikten itibaren sağlıklı gelişimin olmazsa olmaz parçası olan yiyecekler, insan sağlığı için oldukça önemli yer tutmaktadır. Gün içinde sağlıklı ve doğru beslenme; fizyolojik gelişim ve sağlık açısından önemli olmakla birlikte, ruh sağlığımız içinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna konu hakkında önemli bilgiler verdi.


Isparta’da prizde unutulan saç kurutma makinesi evi yaktı

Isparta'da bir dairede prizde unutulan saç kurutma makinesinden çıkan kıvılcımlar yangına neden oldu. Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olayda, dairenin bir odası tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.


Gözlerdeki sinsi tehlike! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Sinsi bir hastalık olan üveit, birçok romatizmal hastalığın da habercisi olabilir. Prof. Dr. Merih Oray, romatizmal hastalık teşhisi olan kişilerin gözlerinde kızarıklık olursa mutlaka göz muayenesinden geçmesini önererek, “Erken tanı ve uygun tedavi çok önemli. Geç muayene, kalıcı görme kayıplarına neden olabilir” dedi.


25 yıllık mesleğine alerjisi olduğu ortaya çıktı

Ordu'da bir süre önce yaptırdığı test sonrası yeşil yapraklı bitkilere alerjisinin olduğunu öğrenen çiçekçi Mevlüt Kuvan, çok sevdiği ve 25 yıldır yaptığı mesleğini sağlığını bozduğu için bırakmayı düşünüyor.


En zararlı yağ seçildi! Ömür törpüsü, yıllarca kandırılmışız

Yağlar yemekleri pişirmek için sıklıkla kullanılır. Yağlar sağlıklı veya sağlıksız olabilir. Yapılan yağ araştırmasının sonucunda neler var? Kanser riskini artıran yağ hangisi?


Dünyada bir ilk gerçekleşti! Anne karnında SMA'yı yendiler

Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı ilk kez anne karnında tedavi edildi. ABD'de anneye ‘risdiplam' adlı ilacı uygulayan Dr. Richard Finkel, Hamileliğin son 6 haftasında anneye ilaç verdik ve şimdi 2 yaşında olan kızında hiçbir hastalık belirtisi yok dedi.


Uzman Dr. Söğüt’ten, iftar ve sahurda beslenme uyarısı

Tunceli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Söğüt, iftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.


Orucun sigara bağımlılığı üzerindeki etkisi araştırıldı: "Vakaların yüzde 14,7’si, Ramazan ayı boyunca sigarayı kendiliğinden bıraktı"

Samsun'da orucun sigara bağımlılığı üzerindeki etkisiyle ilgili yapılan akademik araştırmada vakaların yüzde 53,7'sinde nikotin yoksunluğu ile baş etmede en önemli faktörün dini duygular ve açlık olduğu ortaya çıktı. Vakaların yüzde 14,7'sinin, Ramazan ayı boyunca sigarayı kendiliğinden bıraktığı belirlendi.


Dilara Koçak'tan sağlık dolu bir ramazan için öneriler

“Ramazanda kilo vermek mümkün mü? Ramazanda neden kilo alınır?’’ gibi soruları her ramazan başlangıcında çok sık alıyorum; hepsi mümkün. Ancak, almanız gereken toplam kaloriyi doğru yönetmeniz koşuluyla! Bunun için size 4 önerim var.


Prostat yaşamı tehdit ediyor

Vücudun diğer organlarında olduğu gibi prostat bezinde hücresel düzeyde anormal büyüme ve çoğalma iyi huylu (BPH) ve kötü huylu (prostat kanseri) olabiliyor. BPH’nin yaşamı tehdit edici olmadığı gibi vücudun diğer bölgelerine de yayılım (metastaz) göstermediğini belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yitgin, prostat kanserinin metastaz yapabildiğinin ve yaşamı tehdit edebileceğinin altını çizdi.


Sağlıklı yaşamın bir parçası: Ne sıklıkla tartıya çıkılmalı?

Kilo kontrolü sağlıklı bir yaşamın parçası olduğundan bazı uzmanların ne sıklıkla tartılacağı hakkında görüş ve önerileri önem taşıyor.


Sağlıklı beyin için haftada 3 kez yürüyüş yapın

Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ediyor. Çünkü beyin her yaşta kendini yenileyebiliyor, gelişiyor ve yeni nöronlar oluşabiliyor. Beyin de vücudumuzdaki kaslar gibi çalıştıkça gelişiyor ve formunu koruyor. Beyin sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaşan Nöroloji U...


Gebelikte görülen kansızlığın 10 belirtisi

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Timur Uğurlu, gebelikte kansızlığın yol açtığı tehlikeleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.


Ramazan ayında yeterli beslenmeye dikkat

Ramazan ayında beslenmenin önemine değinen uzmanlar, sahur yapılmadığı zaman tek öğünde beslenme olduğunu ve bunun yetersiz kalması sonucu bağışıklık sisteminde çökme olabileceğine dikkat çekiyor.


Metabolik sendrom nedir?

Metabolizmanın çalışması sağlıklı bir vücut için gereklidir. Metabolik sendromu olan kişilerin vücut tipi problemlidir. İşte detaylar...


Ekran bağımlısı çocuk, manik atak geçiriyor

Kişinin ruh halinde çarpıcı değişikliklere yol açan yükselme ve alçalma dönemleri, depresif ve manik ‘ataklar’ olarak tanımlanıyor. Araştırmaya göre, sosyal medya, mesajlaşma, video ve video oyunlarıyla çok fazla vakit geçiren 10 - 11 yaşındaki çocuklarda, bipolar spektrum bozukluklarının temel özelliği olan manik ataklar gelişiyor. Bu manik ataklar kendini şişkin öz saygı, uyku ihtiyacının azalması, dikkat dağınıklığı, hızlı düşünme ve konuşma...


Diş teli ağrısı neden olur, ne iyi gelir? Diş teli ağrısını giderme yöntemleri

Uzun sürebilen bir süreç olan ortadoktik tedavi, ağrılı bir tedavi olsa da çene hizalama ve dişleri düzeltme konusunda büyük önem taşıyor.


Pankreas kanseri ile mücadele eden Tanyeli entübe edildi... Oğlundan ilk paylaşım

2,5 senedir pankreas kanseri ile mücadele eden ve dün akşam durumu ağırlaşan Tanyeli, entübe edildi.


Kahve içtikten sonra bu ilaçları almayın! Birlikte tüketince patlıyor

Kahve yüksek kafein içeriğiyle uyarıcı niteliğindedir. Bu yüzden bazı ilaçlarla birlikte tüketilmesi sakıncalı olabilir. Vücudun, ilaçları emilim şeklini değiştirme riski olan kahveyle hangi ilaçlar alınamaz? Detaylar haberimizde.


Yeni araştırma: Kahve Tip 2 Diyabet riskini %10 düşürüyor

Harvard Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada, yaklaşık 300 bin kişinin kahve tüketimi incelendi. 34 yıl süren takip sürecinde, bu kişilerin 13 bin 281'ine tip 2 diyabet teşhisi konuldu. Araştırma sonuçlarına göre, günde tüketilen her bir fincan siyah kahve, tip 2 diyabet riskini yüzde 10 oranında düşürüyor. Kahvesine süt ekleyenler kişilerde ise bu faydanın azaldığı görüldü. 'İLTİHABI AZALTABİLİYOR' İlginizi Çekebilir Kahvenin içeriğinde...


Mide bulantısının çaresi: Zencefil

Gündüz enerjisi düşük olanların zencefil kullanması öneriliyor.


Yozgat’ta 60 bin kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı

Yozgat’ta erken tanı ve tedavi için 60 bin kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı.


Bir öpücük yüzünden kör oldu!

İngiltere'deki 2 yaşındaki Juwan, bir yakını tarafından öpüldükten sonra herpes simpleks adı verilen virüsü kaptı. Durumu fark eden ailesi Juwan'ı hemen doktora götürdü. Ancak doktor, kendilerine bir dizi antibiyotik vererek aileyi evlerine gönderdi. Aile gözdeki hasar büyüyünce bir terslik olduğunu farketti ve Juwan'ı başka bir doktora götürdü. GÖZÜNÜ KAYBETTİ Daily Mail'in haberine göre; virüs, gözünde kabarcık oluşmasına ve ardından...


Kolon kanseri belirtileri ve hastalıktan korunma yolları

Kolon kanseri, ülkemizde en sık görülen ve erken teşhis edilmediğinde hayati riskleri de beraberinde getiren kanser türlerinin başında gelirken riski azaltmak için sağlıklı yaşam ve erken belirtileri takip etmek hayat kurtarıyor.


Fazla kilolarından Sağlıklı Hayat Merkezi sayesinde kurtuluyorlar

Yalova'da Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi'nde verilen ücretsiz danışmanlık hizmetleriyle vatandaşların hayatını daha sağlıklı sürdürmesi sağlanıyor.


Diyabet hastası sayısı hızla artıyor

Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve önceden 30’lu yaşlarda görülen son dönemlerde ise daha genç yaşlara kadar inen diyabet hastalığına karşı vatandaşları uyarılarda bulunan Denizli Özel Cerrahi Hastanesi Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, " beslenme alışkanlıkları, hareketsiz kalma kötü alışkanlıkların artması, stres faktörü ve düzensiz uyku gibi durumlar bu hastalığın oluşumuna hızlı etkiliyor" dedi.