KOLTUK ALTı TERLEMESINE EN KESIN çöZüM! HER GüN 8 BARDAK IçMEK YETIYOR

Koltuk altı terlemesi aşırı derecede rahatsız edici olabilir. Özellikle sıcak yaz günlerinde koltuk altınız aşırı derecede terler. Bu durum son derece doğal olsa da bazen istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Koltuk altı terlemesini önlemek istiyorsanız bunun için birkaç basit yol var. Günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız bazı değişimler ile koltuk altı terlemesini önleyebilirsiniz.

Aşırı koltuk altı terlemesi çok rahatsız edicidir. Yaz aylarında koltuk altı terlemesini kontrol altında tutabilmek diğer mevsimlere göre daha zordur. Her gün terleyen koltuk altınızla başa çıkmak sandığınız kadar zor değil. Bu ipuçları sayesinde koltuk altı terlemesine dur diyebilirsiniz.

NEFES ALABİLEN KUMAŞLAR GİYİN

Koltuk altınızın nefes almasını sağlayan ve nemi cildinizden uzaklaştırmaya yardımcı olan pamuk veya keten gibi doğal kumaşlar tercih edin.

  TERLEMEYİ ÖNLEYEN İLAÇLAR

 

Termeyi önleyen maddeler içeren kullanmayı deneyebilirsiniz. Koltuk altınıza klinik güçte ya da reçeteli güçte terlemeyi önleyici maddeler uygulayın. Ter üretimini azaltmaya yardımcı olan alüminyum klorür içeren ürünleri kullanabilirsiniz.

GECELERİ DİKKAT!

Uyku öncesinde koltuk altınıza deodorant ya da roll-on gibi ürünleri sürün. Bu ürünler gece boyunca koltuk altı terlemesinin önüne geçer. Sabah daha iyi uyanmanıza yardımcı olur.

KOLTUK ALTINIZI TEMİZ TUTUN

Bakteri ve koku gidermek için koltuk altınızı her gün yumuşak bir sabunla ya da antibakteriyel ürünlerle yıkamayı ihmal etmeyin. Bölgeyi temiz tutmak terlemeyi azaltmaya yardımcı olur. Kötü kokuları engelleyebilirsiniz.

  BAHARATLI YİYECEKLERDEN VE KAFEİNDEN KAÇININ

 

Baharatlı yiyecekler ve kafeinli içecekler gibi bazı yiyecek ve içecekler terlemeyi artırabilir. Bu gibi içecek ve yiyecekler koltuk altı terlemesini önlemenizi zorlaştırır. Koltuk altı terlemesini yönetmek istiyorsanız bu ürünlerin tüketimini sınırlayın.

BOL SU İÇİN

Bol su içmek vücut ısınızı düzenlemeye yardımcı olur. Bu durum aşırı terlemeyi azaltır. Günde en az 8-10 bardak su içerek terlemeyi engelleyebilirsiniz.

STRESİ YÖNTEİN

Stres ve kaygı, terlemenin artmasına sebep olabilir. Stres seviyelerini yönetmeye yardımcı olmak için derin nefes alma egzersizleri, meditasyon veya yoga gibi teknikleri kullanabilirsiniz.

BOL GİYSİLER GİYİN

Dar giysiler ısıyı hapseder ve terlemeyi artırabilir. Hava sirkülasyonu sağlayan terlemeyi en aza indiren bol ve hafif giysiler tercih edin.

BİR UZMANA DANIŞIN

Aşırı koltuk altı terlemesi devam ediyorsa ve günlük yaşamınızı önemli ölçüde etkiliyorsa bir sağlık uzmanına danışın. Ter önleyici ilaçlar ya da botoks gibi işlemlerle koltuk altınızdaki aşırı terlemeden kurtulabilirsiniz.

2023-06-09T06:34:28Z dg43tfdfdgfd