Trending:


Vücuttaki sinsi tehlike! Yemeklerden sonra bu ağrıyı yaşıyorsanız...

Vücudunuzda farkında olmadan bir golf topu büyüklüğünde taş taşıyor olabilirsiniz! Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özgür Kemik, milyonlarca insanı sessizce etkileyen safra kesesi taşlarına karşı uyarıyor. Her 100 kişiden 6'sında görülen ve kadınlarda erkeklere göre iki kat daha fazla rastlanan bu rahatsızlık, tedavi edilmediğinde kansere bile yol açabiliyor. İşte o kritik belirtiler ve risk altındaki gruplar...


Doç. Dr. Seçil Pervane, lenfödemde erken tanının önemine dikkat çekti

"Meme kanserine bağlı cerrahi ya da diğer tedavileri yaşayan her 4 kadından 1’inde karşılaştığımız bir durum"


Canan Karatay'dan covid aşıları için gündem yaratacak açıklamalar

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay,katıldığı canlı yayında koronavirüs pandemisi için, "Covid aşılarıyla turbo kanser vakaları arttı. Grip virüsünün aşısı olmaz. Bu kadar sığınmacı var ülkemizde hangisi aşı oldu? Yaptılarsa sözümü geri alacağım. Covid aşıları yüzünden profesyonel sporcular öldü. Covid aşıları kalp krizlerini artırdı. Pandemi büyük bir senaryo" dedi.


Kanseri yenen Şimal sağlık durumunu anlattı

Meme kanseri ve beyin tümörü tedavisi gören ünlü şarkıcı Şimal, Instagram hesabından sağlık durumunu paylaştı. Şimal, geçirdiği zorlu sürecin ardından ''Buna da şükür toparlıyoruz yavaş yavaş'' ifadelerini kullandı.


Salmonella Tehlikesi: Gıda Güvenliği Hayati Önem Taşıyor

İzmir Buca’da meydana gelen üzücü bir olay, salmonella bakterisi kaynaklı gıda zehirlenmesi endişesini yeniden gündeme getirdi. 60 yaşındaki Servet Polat, kızı ve torunuyla yediği kumpir sonrası rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Taburcu olduktan iki gün sonra hayatını kaybetmesi, bu bakterinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak bu tehlike yalnızca dışarıda tüketilen yiyeceklerle sınırlı değil. Evdeki mutfaklarda da ciddi riskler bulunuyor. Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ile salmonella bakterisini ve alınması gereken önlemleri konuştuk.


Alerji gelişimini engellemek için erken yaşta doğru beslenme önem arz ediyor

Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Çelik, alerji riski taşıyan bireylere erken yaşta alerji testleri yapılmasının önemli olduğunu belirtti.


‘Ben bir kendimi severim o bana yeter!’

Günümüzde popüler psikoloji ve kişisel gelişim uzmanları danışanlarına “Kendini sev, sen özelsin, en iyisine layıksın, ne istersen yapabilirsin” gibi sözler söylüyor. Klinik psikolog ve yazar Şule Öncü ise “Sevgi etkileşimsel bir olgudur, sevmek için öncelikle bir öteki lazımdır. Patolojik narsisizmin seküler zikir cümleleri bunlar” diyor. ‘Kendini sevme’ye bir de bu pencereden bakalım.


Kilosu 600 TL! Protein, kalsiyum, fosfor ve B vitamini yönünden zengin! Bağışıklığı güçlendiriyor, enerji veriyor

Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri dengeli ve düzenli bir şekilde tüketmek hem fiziksel hem de zihinsel sağlık açısından önemlidir. Kars'ta yetiştirilen ve kilosu 600 TL’den satılan bir besin bu noktada faydalarıyla öne çıkıyor. Turistler kapış kapış aldığı bu besin bağışıklığı güçlendirmekle kalmıyor, hem kemik ve diş sağlığını destekliyor hem de vücuda enerji veriyor.


Ayaktaki yapısal bozukluklar ağız diş ve çene sağlığını etkiliyor

Uzman Diş Hekimi ve Çene Cerrahı Uzman Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Düz ayaklı bireylerde görülen duruş bozuklukları, çene pozisyonlarında ve diş kapanışında önemli sorunlara neden olabilir” dedi.


Oğul Babasını Bıçakladı

Psikolojik sorunları olan genç, babasını hastaneye götürme isteğine öfkeyle bıçakladı.


Japonya'da son 30 yılda doğal afetlere bağlı hastalıklar, 5 bin 400'den fazla can kaybına yol açtı

Japonya'da son 30 yılda deprem ve diğer doğal afetlerin ardından yaşanan ağır stres, yorgunluk ve bazı hastalıklar nedeniyle 5 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.


Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor!

Erzincan'da kış mevsiminde kestaneciler ocaklarını yakarak kestane satışını sürdürüyor.


Fulya Soybaş Kumpirle gelen ölüm... Salmonella riskine dikkat

İzmir Buca’da kızı ve torunu ile yediği kumpirden zehirlenerek hastaneye kaldırılan 60 yaşındaki Servet Polat’ın taburcu olduktan iki gün sonra hayatını kaybetmesi, salmonella bakterisi endişesini büyüttü.


Bağışıklığı güçlü olması, iyi beslenmeden geçiyor

Kış mevsiminde havaların soğuması ve gün ışığının azalmasıyla birlikte bağışıklık sisteminin daha da önem kazandığını ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, "Bu dönemde hastalıklara yakalanmamak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerekiyor. Sağlıklı ve güçlü bağışıklık sisteminin sürdürülmesi için ise mevsimine uygun beslenmek çok önemlidir" dedi.


2 HAFTADA 2 BEDEN İNCELTEN EGZERSİZ, DAHA ETKİLİSİ YOK! Karnı dümdüz yapıyor, göbek yağlarını cayır cayır yakıyor!

Genetik yatkınlık, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, depresyon ve bazı psikolojik sorunlar, aşırı alkol tüketimi, emeklilik ve gece vardiyasında çalışmak gibi pek çok unsur kilo almaya neden olur. Oysa uzmanlara göre; kişinin yaşam tarzında yapacağı değişiklikler daha hızlı ve kolay zayıflamasını sağlıyor. Bunlardan biri var ki hem 2 haftada 2 beden inceltiyor hem de karnı dümdüz yapıp daha fit görünmenizi sağlıyor.


Kalbini seven bu besinleri bol bol yesin! Gençlerde kalp hastalıkları arttı! İşte sebebi ve korunma yolları

Genellikle yaşlılarla ilişkilendirilen kalp ve damar hastalıkları son yıllarda gençleri de etkilemeye başladı. Özellikle 20-40 yaş arası kişilerde ani kalp ölümlerine sıkça rastlanır oldu. Buğra Adil Buyrukçu yazdı...


Yapay Zeka ile Yemek Tarifi Çözümü

Emine Kurt, yapay zeka sayesinde yemek yapma kararsızlığını aştı; aile içinde faydalı bir yardımcı oldu.


Yağları Cayır Cayır Yakan Formül Ortaya Çıktı! İki Önemli Kural

Uluslararası Obezite Dergisi'nde 10 Ocak'ta yayımlanan araştırmada zaman kısıtlamalı beslenme (ZKB) ve egzersizin vücut yağını azaltmada etkili olabileceğini ortaya koydu.


Koyu lekeler için patates suyu deva oluyor! Rendeleyip sıkın, sonuç harika

Cilt üzerindeki koyu lekeler, genellikle güneş ışığı, yaşlanma, sivilce izleri ya da hormonal değişiklikler gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkar. Bu lekeler, estetik açıdan rahatsızlık verebilir. Ancak kimyasal ürünler kullanmadan doğal yöntemlerle de bu lekelerle mücadele etmek mümkün. İşte cildinizdeki koyu lekelerle savaşmak için uygulayabileceğiniz bazı etkili doğal çözümler.


Hemoroid Tanısı Önemli

Dr. Feridun Baysal, makattan gelen kanamaların tanısının konulması gerektiğini vurguladı.


Depresyon anne karnındaki bebeğin gelişimini bakın nasıl tehlikeye atıyor!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı birimi tarafından yapılan çalışmayla, gebelerin yaşadıkları depresyonu psikoterapi yönetimiyle atlatmaları sağlanarak fetüs gelişiminin olumsuz etkilenmesinin önüne geçiliyor.


Moda diyetlerden uzak durmak için 5 sebep

Son yıllarda hızlı kilo vermeyi vadeden pek çok diyette artış var. Hızlı kilo vermeyi vadeden akımlardan biri de ‘karnivor’. Bu modelde yalnızca hayvansal gıdalar tüketilirken sebze-meyve, tam tahıl ve baklagillerin tüketilmesi ise yasak. Kalori açığını hedeflerken vücudumuza neler yapıyor bakalım. “Sadece 10 günde 5 kilo verdiren, cildi iyileştiren, karnınızı dümdüz yapan diyet… Bu diyeti uygulayarak kısa sürede 10 kilo vermek mümkün!” Bu...


Çomak parmak ‘Bronşektazi' belirtisi

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özkan Demirhan, Bol miktarda balgam çıkarma ve iltihaplı (İrinli) öksürük. Tekrarlayan akciğer enfeksiyonları ve soğuk algınlığı. Kötü kokulu balgam. Nefes darlığı (dispne). Hırıltı-kanlı balgam. Tırnakları kıvrık şişmiş parmak uçları (çomaklaşması) bu hastalığın belirtileridir diye konuştu.


Vedat Milor’u da hasta etti: A’dan z’ye ağır metal tehlikesi

Vedat Milor, el titremelerinin nedeninin parkinson değil ağır metal zehirlenmesi olduğunu açıkladı. Milor’un rahatsızlığına dikkat çeken uzmanlar, plastik su şişelerinden, konservelere kadar kullandığımız pek çok şeyde ağır metale maruz kaldığımızı söyledi ve korunma yollarını anlattı...


Asla karıştırmamanız gereken 11 temizlik ürünü!

Aman dikkat, bunlar şakaya gelmez


"Obezite, metabolik hastalıklara ve kanserlere yol açan önemli bir risk faktörüdür"

"Obezite tedavisi, kanser riskini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır"


İnfluenza A, gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor: “48 saat içinde doktora gidin”

Son dönemde oldukça yaygın olan İnfluenza A virüsü hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Merih Kalamanoğlu Balcı, “Yaşanan belirtiler yüzünden genellikle gıda zehirlenmesi ile de karıştırılabiliyor. Ancak risk grubundaki kişiler bu virüse yakalandığında sonu ölüme kadar gidebiliyor. Bu yüzden kendilerinde grip bulguları fark edenler 48 saat içinde hastaneye başvurmalıdır” uyarısında bulundu.


’HPV aşısı olan kadınlarda rahim ağzı kanserine yakalanma riski yok denecek kadar az’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Birsen Bilge, düzenli kontrol ve hastalık bulaşmadan HPV aşısı olan kadınların rahim ağzı kanserine yakalanma riskinin yok denecek kadar azaldığını söyledi.


Normal doğuma hazırlanan anne adaylarının "gebe okulu"na ilgisi artıyor

Normal doğum yapmak ve bu konuda bilinçlenmek isteyen anne adaylarının gebe okullarına ilgisi artıyor.


Kışın metabolizma hızlandıran tüyolar

Soğuk kış günlerinde hareketin azalması metabolizma hızının yavaşlamasına neden olabilir. Düzenli aralıklarla ama az beslenmek metabolizmanın sürekli çalışmasını sağlar. Yeterince protein almak da kasları korur.


Fit misiniz obez mi? Sonuç düşündüğünüzden çok farklı olabilir!

Uzmanlar, obezite teşhisinde sadece vücut kitle indeksinin referans alınmaması ve hastaların genel sağlık durumunun da göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret ederek obeziteyle ilgili daha doğru ve incelikli bir tanıma ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.


93 Yaşındaki Ruhi Dede, Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Paylaştı

Kocaeli'de 93 yaşındaki Ruhi Dede, sağlıklı yaşamın sırlarını ve yaşam felsefesini gençlerle paylaştı. Dengeli beslenme ve düzenli hareketin önemine vurgu yapan Ayaz, kendi uyguladığı sağlıklı yaşam rutinlerini aktardı.


İngiliz nörobilimci açıkladı: 'Kuaförde saç yıkatmanın gizli bir sağlık riski var'

Westminster Üniversitesi'nden Nörobilimci Maria Aşioti, The Conversation'da kaleme aldığı yazıda, kuaförlerdeki saç yıkama haznelerinin yaralanmalara yol açabileceğini belirtti.


Psikologdan "yarıyıl tehlikesi" uyarısı!

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, çocukların teknoloji kullanımının doğru şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Eğitim dönemindeki tatillerde ekran bağımlılığına dikkat çekerken, çocukların sosyal medya ve teknolojik cihazları kontrollü kullanmalarının önemine değindi. Ayrıca, kaliteli zaman ve sosyal aktivitelerin çocuklar için hayati olduğunu belirtti.


‘Ben de mağdurum, kadınlık görevlerini yapsaydı hastalık kapmazdım’ dedi adam...

Bu bir aldatılma hikâyesi ama hiç sıradan değil. Adam başka bir kadınla cinsel ilişki yaşadı, HPV virüsü kaptı ve karısına bulaştırdı. Genç kadın aldatıldığını HPV teşhisiyle öğrendi ve boşandı. Ancak bitmedi! HPV nedeniyle kanser oldu... Yaşananları avukatından dinledik.


Kırık kalp sendromuna dikkat: Aşk acısı öldürür mü?

Romantik bir ilişkinin sona ermesi, ruhta sevilen birinin ölümü kadar büyük bir ızdırap yaratabilir. Ancak uzmanlar, yalnızca psikolojik olduğu tahmin edilen bu durumun, fiziksel sağlık üzerinde de ciddi etkileri olabileceğini savunuyor.


54 yıllık eşini yürütmek için aylarca kucağında taşıdı

Eskişehir'de ayakları tutmayan eşi Meryem Erdem'i tedavi ettirmek için kucağında Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'ne götüren Mustafa Erdem, "Biz 13 Temmuz 1971'de evlendik. O günden beri bu ellerimiz hep birbirine bağlı. Allah mutluluğumuzu daim etsin ve herkese de böyle bir evlilik tavsiye ederim" dedi.


Araştırma: İyimserler daha uzun yaşıyor

Harvard Tıp Okulu’ndan araştırmacılar, bardağın dolu tarafını görmenin ömrü uzattığını tespit etti.


Prof. Dr. Faruk Buyru: “Rahim ağzı kanseri, tarama programları ve aşı ile önlenebiliyor”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, tarama programları ile erken belirlenebilen rahim ağzı kanserinde aşının büyük ölçüde önem taşıdığına dikkat çekti.


Yaşlılara ilaç ve namaz saatini hatırlatan cihaz

Vestel, yaşlıların hayatını kolaylaştırmak için ilaç ve namaz saatini hatırlatan cihaz geliştiriyor.


Ruh halinizin gizli düşmanı! Bağırsaklarınızdaki bu değişime dikkat...

Son yıllarda bilim dünyasında "ikinci beyin" olarak adlandırılan bağırsaklarımız, yalnızca sindirimle sınırlı olmayan, çok daha geniş bir etki alanına sahip olduğu anlaşılan bir organ olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. İnsan vücudu, yaklaşık 39 trilyon mikroorganizmayı barındıran devasa bir ekosistem ve bu ekosistemin büyük bir kısmı da bağırsaklarımızda yer alıyor. Diyetisyen Öykü Kaçar yazdı...


Bağışıklık sistemini güçlendiriyor: Her gün bir greyfurt yemenin 6 faydası

Zengin C vitamini oranıyla öne çıkan greyfurt, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra cilt sağlığını iyileştirmeye de yardımcı oluyor.


"Okulların tatile girmesiyle üst solunum enfeksiyonları azalacak"

"Bulaşı azaltmanın yolu da hasta kişilerin, enfekte kişilerin bu virüsü diğerlerine bulaştırmaması, yaymaması"


Çocuklarda boy kısalığına karşı "büyüme takibi ihmal edilmemeli" uyarısı

KTÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Karagüzel, "Doğumdan itibaren tüm çocukların düzenli olarak büyümesinin kontrol edilmesi gerekiyor. Büyüme izlenirken, uzama hızı hesaplanarak büyümenin temposu da değerlendirilebilir." dedi.


Berrin Yiğit İçmeli mi içmemeli mi? Kereviz sapı suyu

Son aylarda özellikle sabahları aç karnına kereviz sapı suyu içme trendi dünya genelinde popülerlik kazandı. Bu uygulamanın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında çeşitli iddialar olsa da bilimsel araştırmalar sınırlı. Hem literatürde öne çıkan çalışmaları hem de maksimum fayda alabilecek şekilde hazırlayabileceğiniz kereviz suyu tariflerimi yazdım.


Gıdalarda öldüren bakteri Salmonella

Geçtiğimiz günlerde bir kişinin Salmonella bakterisi nedeniyle hayatını kaybetmesi gözleri özensiz hazırlanan gıdaların tüketimine çevirdi. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, gıda hijyenine özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.


Cerrahi ortadan kalkar mı?

Benim görüşüm robotlar kontrolü ele geçirmeden önce tedavi amaçlı cerrahi müdahalelerin birçoğunun ortadan kalkacağı yönünde. Ama maalesef savaşlar, kazalar olmaya devam edeceğinden cerrahi bütünüyle yok olmaz


Esenyurt’ta atık ilaçlar çöpe değil, imhaya gidiyor

Doğayı ve insan sağlığını korumak için “Sıfır Atık” sloganı ile çalışmalar yürüten Esenyurt Belediyesi, bu kapsamda yeni bir adım daha attı. İlçe genelindeki eczanelere atık kutuları yerleştiren ekipler, kullanılmayan ya da son kullanma tarihi geçmiş ilaçları toplayarak imha etmeye başladı.


Doğru Bilinen Diyet Yanlışları: Ekmeği Kes, Aç karnına Limonlu ya da Sirkeli Su İç, Yatmadan Önce Pul Biberli Yoğurt Ye...

2025 yılında diyet mitlerine veda edip dengeli beslenmeye geçmenin zamanı geldi. Hiçbir besin, çay ya da limonlu kahve gibi karışımlar bir gecede bir beden inceleceğiniz kiloyu verdirmez. Diyetisyen Feride Ağır kilo vermek uğruna yapılan yanlışları tek tek anlattı.


Yeşillikleri su dolu kavanozda saklayın

Güçlü bir bağışıklık sistemi için mevsiminde yenilen sebze ve meyvelerin rolü oldukça büyük. Besin değerlerinin korunması ve bozulmaması için ise doğru saklanma koşulları önem taşıyor.